Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 10. 2018. 17:04 >> 16:41
2

REIZABRANA

Anđelić predsjedavajuća Ad hoc Komiteta SE

Predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava Tatjana Anđelić, koja je i predstavnica Crne Gore u Ad hoc Komitetu Savjeta Evrope (SE) za pitanja Roma i putnika(CAHROM), ponovo je izabrana za predsjedavajuću tog komiteta.

Ona je bila predsjedavajuća tog komiteta za 2018. godinu, a na 16 plenarnom sastanku tog komiteta koji je održan u Strazburu od 16. do 19. oktobra, izabrana je za predjedavajuću i za 2019. godinu.

Od 32 predstavnika država članica Savjeta Evrope članova tog komiteta, za njen ponovni izbor je glasalo 27 predstavnika.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, tokom četvorodnevnog rada diskutovalo se o temama u oblasti zaštite i socijalne inkluzije romske populacije u zemljama članicama Savjeta Evrope.

Članovi CAHROM-a predstavili su najbolje prakse u svojim zemljama.

Predsjedavajuća CAHROM-a Tatjana Anđelić, na sastanku  je govorila o najnovijim aktivnostima koje se odnose na socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori, uključujući i one koje su sprovedene u okviru IPA projekata.

"Ona je kazala da su programi i strategije Vlade Crne Gore u različitim oblastima efektivno usmjereni na rješavanje problema siromaštva i socijalne isključenosti marginalizovanih grupa. U svim važećim programima Vlade insistira se na smanjenju siromaštva i borbi protiv socijalne isključenosti, posebno marginalizovanih grupa", navodi se u saopštenju.

Ona je kao veoma bitno istakla to što je Vlada Crne Gore 2016. godine usvojila Strategiju za socijalnu inkluziju Roma i Egipaćana u Crnoj Gori 2016-2020, i naglasila da su do sada preduzete mjere i aktivnosti na planu unapređenja položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori rezultirale, kako je kazala, veoma značajnim i vidljivim promjenama.

"Svakako je da će se i u budućem periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti u cilju što bolje inkluzije romske i egipćanske populacije u Crnoj Gori", naglasila je Anđelić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније