Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 10. 2018. 13:32   >>  13:39

SASTANAK U PODGORICI

Italija će Crnoj Gori donirati patrolne čamace

Crnogorska i italijanska policija uskoro će potpisati memorandum o razumijevanju u oblasti migracija, kojim je predviđeno da Italija donira patrolne čamace crnogorskoj policiji.

To je saopšteno na sastanku crnogorske delegacije koju su predvodili ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović i delegacije Republike Italije koju su činili ambasador Luka Zelioli i lider regionalnog projekta "Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu", Đenaro Kapoluongo sa saradnicima.

Na sastanku je saopšteno i da Crna Gora i Italija ostvaruju kvalitetnu saradnju u oblasti policijskih poslova, a zajednički IPA projekti koji se u kontinuitetu sprovode dodatno unapređuju kapacitete policija za borbu protiv organizovanog i svih oblika teškog kriminala.

“Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom saradnje i iskazali očekivanje da će se kroz dalje aktivnosti dodatno unaprijediti sistem razmjene informacija i ojačati kapaciteti u predistražnim aktivnostima koje sprovodi policija prije podnošenja prijave tužilaštvu, a kroz obuke i razmjenu iskustava povećati kadrovska efikasnost za vođenje istraga naročito u oblastima poput međunarodne trgovine narkoticima, krijumčarenja oružja i stvaranja kriminalnih organizacija, te migracija i trgovine ljudima”, saopšteno je iz MUP-a.

Sastanak je bio prilika ne samo da se sagledaju dosadašnji rezultati i nivo saradnje, već i razmotre nove inicijative u cilju jače regionale saradnje.

“Sagovornici su podržali projekat “Sea Gate”, kako bi zemlje Jadrana zajednički pružile efikasan preventivni i represivni odgovor na kriminalne aktivnosti koje se događaju u morskim vodama”, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније