Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

23. 10. 2018. 19:41   >>  19:18

SINDIKAT DOKTORA

Rezultati ankete su vjerodostojni

Iz Sindikata doktora medicine su kazali da su iznenađeni izjavama predsjednika Ljekarske komore Aleksandra Mugoše, s obzirom na to da su članovi tog tijela učestvovali u svim aktivnostima vezanim za projekat "Struka iznad politike".

Iznenađujući su navodi dr Aleksandra Mugoše da nije učestvovao ni u jednoj fazi realizacije zajedničkog projekta „Struka ispred politike", jer su u realizaciji svake aktivnosti učestvovali predstavnici Ljekarske komore, navodi se u reagovanju Sindikata doktora medicine, a povodom izjava predsjednika Ljekarske komore Mugoše, da je način na koji je Sindikat prezentovao rezultate ankete sprovedene u okviru tog projekta, nanio štetu ugledu ljekarske profesije i članovima Ljekarske komore.

Kako se dodaje, Mugoša je sam izrazio želju da učestvuje u predstavljanju rezultata anketiranja, ali zbog zakazanog operativnog programa učešće je otkazao dan prije konferencije za medije i delegirao predsjednika Skupštine Ljekarske komore.

"Rezultati prezentovani javnosti su vjerodostojni. Stava smo kao i uvijek, a nekad je bio i dr Mugoša, da probleme moramo identifikovati i definisati da bismo pristupili njihovom rješavanju. Koga on danas zastupa i brani? Ljekare od njih samih? Ili ih, pak, poput Ministarstva zdravlja osuđuje što su slobodno po prvi put, hrabro i odgovorno, iznijeli svoj stav kroz ovo istraživanje" navodi se u reagovanju Sindikata.

Cilj ove ankete, kako dodaju, nije da se osuđuju pojedinici niti institucije, već da se ukaže na probleme i da se najzad uspostavi dijalog koji će voditi njihovom rješavanju.

"Očigledno je dr Mugoša napravio otklon od ovih ciljeva. A to da mu nisu dostavljani narativni i finansijski izvještaji predstavlja nemušti izgovor za ovakvo direktno nanošenje štete ugledu organizacije za koju smo se borili i organizaciji koja ga je na to mjesto iznjedrila. Naime, ovi izvještaji se predaju po završetku projekta, a projekat se završava krajem ovog mjeseca. Takođe, nikakvih sadržinskih izmjena u projektu nije bilo od kad je dr Mugoša potpisao partnersku izjavu. Zbog svega navedenog, sa žaljenjem konstatujemo da je dr Mugoša reagovao ishitreno i tendeciozno, kao i da se javnosti predstavio u jednom novom, i za nas iznenađujućem i razočaravajućem izdanju" zaključuje se u reagovanju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније