Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 10. 2018. 17:03 >> 16:50

ŽABLJAK

Demokrate renovirale učionicu škole "Vuk Knežević"

Poslanici i funkcioneri Demokrata su se odrekli dijela zarada i renovirali učionici u Osnovnoj školi "Vuk Knežević" na Žabljaku.

"Ta osnovna škola nalazi se u selu Njegovuđa i udaljena je 14km od Žabljaka. Riječ je o jedinoj seoskoj školi na području ove opštine. Školu je nekada pohađalo oko 500 učenika, dok sada broji svega 36 učenika iz Njegovuđe i okolnih sela", saopštile su Demokrate.

Kako su kazali, prostor škole koja teži kvalitetnom obrazovanju mora biti opremljen kvalitetnim inventarom.

"U tu svrhu, dosadašnje, dotrajale i nebezbjedne klupe koje su se nalazile u učionici škole `Vuk Knežević` zamijenjene su potpuno novim, drvenim klupama, koje su značajno lakše i fleksibilnije od prethodnih, u smislu da se mogu raspoređivati na razne načine, u zavisnosti od potreba vaspitno-obrazovnog procesa", poručile su Demokrate.

Objasnili su i da je učionica okrečena, a pod hoblovan i lakiran.

"Takođe, promijenjene su elektro-instalacije što će, sigurno, omogućiti bolju organizaciju i savremenije metode nastave u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi. U prostoriji u kojoj uče đaci bilo je neophodno obezbijediti i kvalitetno i stalno grijanje, pa je za potrebe učionice škole u Njegovuđi obezbijedjena peć na tvrdo gorivo", saopštili su.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da je to samo jedna u nizu sličnih akcija koje je njihova partija sprovela.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније