Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 10. 2018. 16:23   >>  16:09

LUŠTICA

U javnu rasvjetu uloženo 30 hiljada eura

Kroz zaseoke na novskom dijelu poluostrva Luštica privodi se kraju postavljanje javne rasvjete. U taj posao do sada je uloženo skoro 30 hiljada eura.

Stubove za javnu rasvjetu obezbijedila je Mjesna zajednica, lampe lokalna uprava, dok su ugradnju i montažu finansirali mještani.

Posljednji zaseok, koji je prosvijetljen je selo Tići, u kojem je ugrađeno 30 lampi javne rasvjete u dužini od oko 1100 metara.

U MZ nastojaće u narednom periodu da osvijetle i zaseoke Mardari i Babunci, čime bi oko 30-ak domaćinstava dobilo javnu rasvjetu.

Preostaje da se u pet zaseoka dopuni postojeća rasvjeta. Riječ je o selima Mrkovi, Jankovići, Večerići, Markovići i Đuraševići, kaže za Radio Jadran, predsjednik MZ Luštica, Jovan Moric.

"Plan nam je da to završimo do kraja godine. Otkada smo krenuli sa ovom akcijom, javnu rasvjetu dobili su Begovići, Zambelići, Žanjice, Mirište, Eraci, Brguli, Đurđenovići i Tići", kaže Moric i dodaje da im je sada prioritet put od Oblatnoga do sela Begovići.

Postavljanje i osposobljavanje javne rasvjete na Luštici počelo je prošle godine u julu. Početkom jula ove godine, u selu Klinci uređen je prvi vidikovac na poluostrvu Luštica, površine 50 m2, sa parking prosotrom od 500 m2, klupama i drvoredom.

Uređenje vidikovca finansirali su mještani, uz pomoć NTO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније