Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

20. 10. 2018. 12:20   >>  15:16

GRADONAČELNIK U OBILASKU

U Zagorič ove godine uloženo oko 700.000 eura

Tokom 2018. god na teritoriji MZ Zagorič realizovani su projekti u vrijednosti od skoro 700.000 eura, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je sa saradnicima obišao to naselje. Zagorič je dobio kanalizaciju, nove ulice i parkinge.

Projekti su se uglavnom odnosili na   održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture, prije svega proširenje fekalne kanalizacione mreže, što je omogućilo da 250 domaćinstava iz Zagoriča ima priključke na kanalizacionu mrežu, rekao  Vuković.

"To nijesu jedine investicije, jer se danas nalazimo u novosagrađenoj ulici Nova 7, koja gravitira naselju koje se intenzivno razvija i to sve svjedoči o tome da Zagorič postaje sve interesantnije i sve ljepše mjesto za život” kazao je Vuković. On je naglasio da za gradsku upravu to predstavlja jednu vrstu izazova u cilju smanjivanja saobraćajnih gužvi, posebno u jutranjim časovima.

“Najjednostavnije i najlogičnije rješenje bi bilo da se Ulica Drugog crnogorskog bataljona proširi da dobijemo tu barem još jednu traku koja bi vodila prema gradu. Druga ideja se tiče mogućnosti proširenja Ulice Ludviga Kube koja ide uz željezničku prugu pa bismo možda jedan dio naselja usmjerili da koristi tu saobraćajnicu”, naglasio je Vuković.

Gradonačelnik Vuković je najavio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivirati napore na realizaciji ideje šetališta uz Moraču, od naselja City key do Mosta Blaža Jovanovića.

“Već imamo interesovanje jednog broja naših privrednika,, koji su voljni da nam u tom poslu pomognu, prepoznajući njegov društveni značaj. Obećali smo da će se grad spustiti na rijeke i mislim da bi to bio jedan važan korak u tom pravcu. Imamo idejni projekat koji je doniran unazad par mjeseci i taj projekat bi trebalo razraditi. U zavisnosti od toga odredićemo i vrijednost tih radova i tražiti neophodnu podršku ukoliko grad ne bude u mogućnosti da sam finansira taj projekat”, istakao je Vuković.

Zamjenik izvršnog direktora Gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid, pojasnio je da je posljednje dvije godine u Zagoriču obilježila izgradnja fekalne kanalizacije u dvije velike cjeline.

„Jednu cjelinu predstavljaju 5-6 ulica neposredno ispod brda Gorica, između brda Gorica i Ulice Iva Andrića, i tu je urađeno nekih skoro dva kilometra kanalizacije. Sa druge strane, trenutno radimo, i nadamo se da u narednih mjesec dana završavamo, tri velike saobraćajnice: Trifuna Đukića, Lutovačkih Barjaktara i Bratonožićku Ulicu u dužini od jednog kilometra" kazao je Makrid.

On je napomenuo da je ovo jedno od naselja naselja gdje je urađeno najviše fekalne kanalizacije s obzirom na gustinu stanovanja.

Plan za narednu godinu je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže za šta već imamo pripremljenu dokumentaciju i zahtjeve građana, tako da u narednom periodu možemo očekivati izgradnju ove vrste infrastrukture“ najavio je Makrid.

„Glavni grad je prepoznao potrebe građana sa ovog područja i realizovao niz aktivnosti u dijelu izgradnje fekalne kanalizacije i ugradnju asfaltne mase, u punoj širini profila ulice, tamo gdje su dozvoljavale prostorne mogućnosti – u ulicama Trifuna Đukića, Lutovačkih Barjaktara, Bratonožićkoj, Andrijevačkoj, Slavonskoj, Hercegnovskoj, Ulici Dragoljuba Milačića i Lesa Ivanovića“ naglasila je direktorica Puteva doo Violeta Klikovac.

Saobraćajnica Nova 7 je dužine 245m kapaciteta 46 parking mjesta, sa kompletnom komunalnom infrastrukturom, a u pripremi je pripremamo Program rada za narednu godinu najavila je Klikovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније