Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

20. 10. 2018. 11:36 >> 11:15

NAUKA I UMJETNOST

CANU: Mladim stvaraocima tri nagrade

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti dodijeliće tri nagrade mladim stvaraocima do 35 godina za rezultate u oblasti nauke i umjetnosti.

Kandidate mogu predlagati odjeljenja CANU, visokoškolske ustanove, umjetničke akademije, naučni instituti i druge naučne ustanove, tri naučna radnika ili umjetnika.

Kako se navodi u konkursu, pismeni predlozi za nagrade mladim stvaraocima moraju sadržati ocjenu naučnog i umjetničkog rada i bibliografske podatke za svakog predloženog kandidata.

Predlozi za nagrade dostavljaju se u roku od 30 dana.

CANU će dodijeliti i četiri stipendije studentima osnovnih i postdiplomskih studija visokoškolskih akademskih institucija u Crnoj Gori, koji postižu izuzetan uspjeh i imaju izraženu sklonost za naučni ili umjetnički rad u određenoj oblasti.

Stipendije se dodjeljuju na period od godinu.

Pravo predlaganja imaju vijeća visokoškolskih ustanova. Konkurisati može i pojedinac, uz tri pisane preporuke profesora sa visokoškolske ustanove na kojoj studira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније