Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

19. 10. 2018. 13:40 >> 13:18

KRIVOKAPIĆ PORUČILA

Ljekari da ukažu na korumpirane

Samostalni sindikat zdravstva Crne Gore (SSZCG) pozvao je kolege koji su u istraživanju navele da među njima ima korumpiranih da ukažu na njih kako se, kako navode, ne bi svi svrstavali u isti koš. Predsjednica tog sindikata Ljiljana Krivokapić je kazala da taj sindikat i njegovi članovi nijesu učestvovali u anketi.

Istraživanje Sindikata doktora medicine i Ljekarske komore Crne Gore je pokazalo da više od 60 odsto crnogorskih ljekara smatra da je korupcija prisutna u ustanovi u kojoj rade.

Krivokapić je kazala da bi, zbog informisanja javnosti i zaštite časnih kolega, Ljekarska komora morala da odgovori u kojem periodu je rađeno istraživanje, na koji način su izabrani ispitanici, da li je neka zdravstvena ustanova obaviještena o anketiranju i ciljevima isztaživanja i da li su svi zaposleni imali priliku da budu anketirani.

„Da li je metod prikupljanja podataka bilo samopopunjavanje ili su stručno osposbljena lica vršili anketoranje“, upitala je Krivokapić.

Ona je kazala da u prezentiranom sitraživanju ima dosta materijala koji bi mogao pomoći svima u zdravstvenom sistemu.

„Ali, da bi ove podatke mogli da tretiramo kao pouzdane, moramo najmanje imati odgovore na prethodna pitanja“, ocijenila je Krivokapić.

Ona je naglasili da u zdravstvenoj branši rade čestiti, humani i odgovorni ljudi.

Krivokapić je ocijenila da je teško dokazivo da li je neko od kolega korumpiran jer postoje „dvije strane i nije zastupljeno ni više ni manje nego u drugim resorima“.

„Kolege koje su u visokom procentu oko 60 odsto ukazale da ima korumpiranih među nama, (to je stvar ličnosti) pozivam da ukažu na njih kako se ne bi svi svrstavali u isti koš, a da institucije sistema rade svoj posao u otklanjanju istih“, rekla je ona.

Krivokapić je kazala da ne želi da se kolege u Kliničko-bolničkom centru prepoznaju u ogromnom procentu.

„I tužna sam kada sami sebe ovako kvalifikujemo, a nedavne ankete građana Crne Gore pokazuju da se vraća povjerenje u zdravstveni sistem i ljekare“, rekla je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније