Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 10. 2018. 13:25 >> 20:17
1

BAR

Položen kamen temeljac za vrtić od 2,5 miliona

U Baru je položen kamen temeljac za gradnju vrtića vrijednog 2,5 miliona eura. Objekat koji će moći da primi oko 400 mališana trebalo bi da bude završen za godinu. U tom gradu danas je otvoren i adaptirani vrtić za prihvat oko 150 djece.

Iz Ministarstva prosvjete ističu da je ovo još jedan u nizu projekata koji potvrđuje da oni i Vlada odavno nijesu ovoliko ulagali u obrazovanje, posebno u najmlađe.

"Ukupan kapacitet vrtića u Baru koji danas počinje da se gradi je oko 400 djece, i kao takav predstavlja objekat sa najvećim kapacitetom od svih 7 koji se rade uz kreditnu podršku Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB)", poručio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Kamen temeljac za vrtić koji će se raditi u sklopu predškolske ustanove "Vukosava Ivanović Mašanović" sa ministrom je položio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Prema riječima Šehovića, vrtić se gradi na parceli od 5000 m2 a objekat će se prostirati na oko 3 hiljade m2. Rok za zavrsetak radova je 12 mjeseci.

"U ovom objektu smješteno je 6 radnih soba za jaslene grupe i 8 radnih soba za grupe vrtića, kancelarije, biblioteka, centralna kuhinja površine 200 m2 sa svim pratećim prostorijama za pripremu obroka za 600 djece, prostorije za trijažu i ostale tehničke prostorije. Specificifičnost ovog objekta je višenamjenska sala za zajedničke sportske i druge aktivnosti površine od 234 m2, dok sa pripadajućim sadržajima čini površinu od 400 m2", navode iz ministarstva.

Izvođač radova je konzorcijum "LD Gradnja (nosilac posla) – Ivkom – Telemont – Ening – Ekoplant - Lars fire".

Šehović i Raičević danas su svečano otvorili i adaptirani vrtić "Mala luka", u koji je uloženo oko 80.000 eura za prihvat oko 150 djece. Novac za adaptaciju obezbijedili su ustanova JPU "Vukosava Ivanović Mašanović", Ministarstvo prosvjete, Opština Bar i donatori.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније