Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 10. 2018. 09:20 >> 09:16

SPORTSKO-KULTURNI CENTAR

Danas berza perspektivnih ideja

Berza perspektivnih ideja, na kojoj će učesnici predstaviti svoju viziju usmjerenja Crne Gore u kontekstu donošenja Strategije pametne specijalizacije, biće održana danas u Sportsko-kulturnom centru (SKC) Univerziteta Crne Gore.

Iz Ministarstva nauke, kazali su da je u Crnoj Gori prošle godine kreirana “strategije pametne specijalizacije”, koja treba da ponudi pravce usmjerenja razvoja baziranog na znanju, tehnologijama i inovacijama.

„Tokom Ovorenih dana nauke u ovaj proces želimo da uključimo one građane, stručnjake, mlade i starije profesionalce, koji imaju šta da kažu na ovu temu, a do sada nijesu bili uključeni“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da će autori selektovanih, ozbiljnih ideja, imati prezentaciju tokom tog događaja, gdje će, sa ostalim učesnicima, imati priliku da o njima razgovaraju, da se međusobno povežu, kao i da preciziraju svoje ideje.

„Ovi inputi mogu da postanu dio nacionalne strategije pametne specijalizacije“, dodaje se u saopštenju.

Berza će biti organizovana od devet do 16 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније