Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 10. 2018. 15:07   >>  19:26 1

VLADA ZADUŽILA NADLEŽNE

Što prije rasvijetliti napade na novinare

Vlada Crne Gore zadužila je međuresorne timove za rasvjetljavanje slučajeva napada na novinare i teških krivičnih djela da intenziviraju svoje aktivnosti i da prioritetno, blagovremeno i djelotvorno postupaju kako bi izvršioci tih krivičnih djela bili otkriveni i sankcionisani.

Kako je nakon sjednice Vlade Crne Gore kazao državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović, vlada je iskazala čvrstu opredijeljenost da u okviru svojih nadležnosti unapređuje ambijent i uslove u kojima će novinari profesionalno obavljati svoj posao bez straha za svoju bezbjednost.

"Konstatovano je da su nadležni organi slijedeći instrukcije Vlade postupili po svim preporukama Komisije za medije. Uprava policije, Državno tužilaštvo i Agencije za zašštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama dostavile su vladi tražene informacije u vezi sa postupanjem nadležnih organa i službenika u slučajevima napada na novinare i imovinu medija", kazao je Pejanović.

Kkao dodaje, zadužen je glavni policijski inspektor u Upravi policije da po potrebi dnevno komunicira sa medijskim kućama "radi pružanja informacija u vezi sa konkretnim predmetima koji se na njih odnose".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније