Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Beta, Objavila: R.P. ]

11. 10. 2018. 15:16 >> 14:56
1

DONACIJA CGES-a

Cetinjska bolnica dobila najsavremeniji operacioni sto

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je Bolnici „Danilo I“ na Cetinju savremeni operacioni sto, visokih tehnoloških karakteristika, vrijedan 35 hiljada eura.

"Time je  omogućeno kvalitetnije zbrinjavanje hirurških pacijenata, i lakši rad zaposlenih u operacionom bloku" kazala je direktorica Bolnice "Danilo I" Sonja Radojičić, navodeći da je CGES, i na ovaj načio potvrdio da je uspješna i društveno odgovorna kompanija.

Istakla je da su do realizacije donacije, duže od godinu, hirurzi, ginekolozi i anesteziolozi radili i izvodili operacije na neuslovnom operacionom stolu.

Predsjednica Odbora direktora CGES-a Vesna Bracanović, kazala je da CGES osim obavljanja  osnovne djelatnosti,  kroz društveno odgovorno djelovanje, u kontinuitetu pruža podršku zajednici u kojoj djeluje i radi.

„Stoga je ova donacija, još jedna podrška zdravstvenom sistemu Crne Gore, koja će, nadam se, doprinijeti unaprjeđenju medicinskih usluga, a sa druge strane biće od koristi i dobrobiti za pacijente“, rekla je Bracanović.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksadar Kašćelan, rekao je da donacija CGES-a pokazuje koliko je važno prepoznati značaj društveno-odgovornog poslovanja, ali i umrežavanja različitih društvenih i privrednih aktera radi dobrobiti zajednice.

„Posebno me raduje što je CGES prepoznao Prijestonicu Cetinje kao pouzdanog partnera i što je uvažio naš prijedlog da donira značajna sredstva" kazao je Kašćelan.

Značaj donacije je mnogo veći ako se, kako je rekao, ima u vidu činjenica da je Bolnica „Danilo I“ najstarija zdravstvena ustanova u zemlji i da kao takva zaslužuje i posebnu pažnju i poseban odnos, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније