Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

10. 10. 2018. 23:12 >> 22:59

NUHODŽIĆ S VEBEROM

Ambasador za pregovore o vozačkim dozvolama

Ambasador Njemačke Robert Veber podržava pregovore o priznavanju vozačkih dozvola između te zemlje i Crne Gore, kazao je na današnjem sastanku s ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem.

"Ministar je sagovornika upoznao sa aktivnostima koje je Crna Gora preduzela kako bi se unaprijedila oblast bezbjednosti saobraćaja na putevima, u prvom redu kroz projekte poboljšanja saobraćajne infrastrukture, kriterijuma za tehnički pregled vozila i polaganje vozačkog ispita, osavremenjavanje procedura za izdavanje vozačke dozvole, kao i kroz intenziviranje kako preventivnih tako i represivnih mjera u cilju kontrole saobraćaja na crnogorskim putevima i prevencije teških saobraćajnih nezgoda i onih sa smrtnim ishodom", naglasili su iz MUP-a.

Kako su istakli , Crna Gora u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan napredak u toj oblasti, a značajni rezultati postignuti su i kroz kontinuirane kampanje i edukaciju stanovništva, naročito djece, o bezbjednosti u saobraćaju i saobraćajnoj kulturi.

"Ovi napori prepoznati su i na međunarodnom planu te su tako sporazumi o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola već finalizovani sa nekim od zemalja Evropske unije, poput Italije i Austrije, a njihova realizacija očekuje se ubrzo. Ambasador Veber izrazio je pozitivan stav povodom inicijative o aktiviranju pregovora o priznavanju vozačkih dozvola između dvije zemlje i iskazao spremnost i podršku nastavku dalje procedure između nadležnih organa Crne Gore i Njemačke", kazali su iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније