Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

09. 10. 2018. 12:15 >> 12:02

NAREDNE DVIJE GODINE

Danilo Jelovac predsjednik Studentskog parlamenta UCG

Student Građevinskog fakulteta, Danilo Jelovac, izabran je za novog predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG) koji će, kako je ocijenjeno, raditi na zaštiti interesa studenata naredne dvije godine.


On je od 2016. godine bio član Skupštine SPUCG i predstavnik studenata u Upravnom odboru UCG.

Jelovac je obavljao i funkciju generalnog sekretara SPUCG i bio je uključen u sve aktivnosti krovne organizacije studenata.

“Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Skupštine SPUCG, za studenta povjerenika izabran je student Ekonomskog fakulteta, Vasilije Ivanović, a studentske interese u Senatu Univerziteta, pored predsjednika, braniće i studenti Aleksandar Šipčić , Pavle Malović, Marko Popović, Živko Brajović , Jovan Barjamović, Radovan Lalović i Saša Roćen”, saopštio je SPUCG.

Dodaje se da će studentski predstavnici u Upravnom odboru UCG biti studenti Vasilije Ivanović, Amar Rastoder i Seid Kršić.

Studentski ombudsman u naredne dvije godine biće Aleksandar Šipčić, studentski glas u Sudu časti Univerziteta biće student Bojan Drljević, dok je student Nemanja Vojvodić delegiran za predstavnika u Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta na UCG.

Kako je saopšteno, skupština Studentskog parlamenta za studentskog predstavnika u Savjetu za visoko obrazovanje predložila je Alana Muratovića, predstavnika Medicinskog fakulteta.

Navodi se da su novoizabrani predstavnici u Skupštini SPUCG nakon konstitutivne, održali i prvu redovnu sjednicu, na kojoj su razmatrali tekuće aktivnosti i projekte, kako bi se nastavilo sa realizacijom započetih i pripremom drugih redovnih obaveza. 

Na sjednici je donijeta i odluka o produžetku mandata studentskim vijećima na svim univerzitetskim jedinicama do okončanja aktivnosti na usklađivanja akata SPUCG i akata studentskih vijeća univerzitetskih jedinica.

Jelovac se, kako je saopšteno, zahvalio kolegama na ukazanom povjerenju i poželio da uz zajednički rad doprinesu poboljšanju statusa studenata, realizuju veliki broj kulturnih i sportskih dešavanja, te nastave sa tradicionalnim projektima krovne organizacije studenata. 

On je istakao je da će novi saziv usko sarađivati sa Organizacionim odborom u pripremi najvećeg projekta u evropskom prostoru visokog obrazovanju, i doprinijeti realizaciji 75. Skupštine Evropske studentske unije koja će se održati od 25. novembra do 1. decembra ove godine u Budvi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније