Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 10. 2018. 07:42   >>  07:22

IZ KCCG

Saglasnost za dopunski rad dobilo 115 ljekara

Dozvolu od Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) za dopunski rad kod privatnika i u drugim javnim ustanovama od početka godine podnijelo je 139 ljekara, a saglasnost je dobilo njih 115.

Prema posljednjim podacima iz Kliničkog centra, od ukupno 101 ljekara, koji trenutno dopunski rade van te ustanove, njih 87 je angažovano u privatnim amulantama i ustanovama, kao i 21 doktor u domovima zdravlja i opštim bolnicama u drugim gradovima, iako se na Listi čekanja za pregled i operativne zahvate nalazi oko 400 pacijenata.

Iz KCCG tvrde da su dostupni podaci o broju ljekara koji liječe van te ustanove i da to ne remeti njihov rad.

"Angažovanje zaposlenih u dopunskom radu ne remeti funkcionisanje procesa rada naše ustanove, jer isti mogu obavljati nakon redovnog radnog vremena te na visokom nivou obavljenih svih radnih obaveza u KCCG. Saglasnost za dopunski rad zaposleni dobijaju u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje dopunskog rada zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika koje je donijelo Ministarstvo zdravlja", objasnili su iz KCCG za Dan.

Prema podacima KCCG, u toj ustanovi je zaposleno 350 ljekara specijalista i oko 180 kliničara i ljekara na specijalizacijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније