Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Andrea Lekić, TVCG

08. 10. 2018. 15:54 >> 15:37

VOLONTERI U PODGORICI

Obilježavaju Međunarodni dan humanitarnih akcija

Oko trideset volontera NVO Mladiinfo danas do 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici prikupljaće sredstva za socijalno ugroženu porodicu Bogojević sa Konika. Volonteri u saradnji sa Bankom hrane na taj način obilježavaju Međunarodni dan humanitarnih akcija, 8. Oktobar.

"Mladi na djelu" volonterska je akcija koja za cilj ima da podstakne ljude da se uključe i pomognu onima kojima je najpotrebnije, a ovog mjeseca namijenjena je porodici Bogojević iz Podgorice.

"Od njih smo dobili potvrdu da je u pitanju gospođa Selveta Bogojević koja živi na Koniku kao samohrana majka sa djevojčicom koja je u 5. razredu, žive od socijalne pomoći koja iznosi 104 eura. Paralelno sa prodajom palačinki, mi ćemo skupljati odjeću, obuću, igračke, knjige koje će takođe biti donirane u saradnji sa Bankom hrane", saopštila je Elma Mujević iz NVO Mladiinfo.

Mladi će na Trgu nezavisnosti boraviti do 18 sati, a ovo je jedna u nizu akcija koje sprovode. Smatraju da je svaka pomoć dobrodošla, a kako kažu, možemo biti i humaniji od onoga što trenutno jesmo. Sa druge strane, građani tvrde da nas u humanosti najviše spriječava nedostatak vremena za druge.

"To uglavnom zavisi od čovjeka do čovjeka, desi se da na nakim akcijama bude ogroman odaziv, da nismo ni očekivali toliki broj, ali se isto tako desi da ni blizu ne ispunimo što smo očekivali", kaže Vuk Laković iz NVO Mladiinfo.

Svi koji žele da pomognu Selveti Bogojević i njenoj kćerci mogu to da učine danas u centru Podgorice, ali i da se informišu na sajtu NVO Mladiinfo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније