Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 10. 2018. 19:50 >> 19:53
1

REMONT ŽIČARA I SKI LIFTOVA

Počele pripreme za zimu na Savinom kuku

Na Savinom kuku počele pripreme za zimu - u toku je remont žičara i ski liftova. Ljetnja sezona na skijalištu bila na prošlogodišnjem nivou, žičarama je prevezeno 16,5 hiljada turista.

Ljetna sezona na Savinom kuku završena je 30. septembra. Šesnaest i po hiljada prevezenih turista, imajući u vidu izrazito kišno ljeto, razlog su da u upravi skijališta budu zadovoljni sezonom, kazao je direktor Milutin Tomić za Radio Crne Gore.

"Mogu slobodno reći da smo zadovoljni sezonom, imali smo dobru post sezonu, septembar je bio dobar , imali smo lijepo vrijeme tako da smo uspjeli da nadoknadimo manjak gostiju iz prvog dijela ljeta zbog kiše", kazao je Tomić.

Sa završetkom ljeta na Savinom kuku počele su pripreme za zimu.U toku je remont žičara i ski liftova.

"Mi smo već pristupili velikom remontu žičara i ski liftova a to znači snimanje užadi, demontažu sjedišta, kontrolu svakog stubnog mjesta, remont motora i reduktora na pogonskim stanicama, ako sve bude išlo po planu i ako nam dozvole vremenski uslovi skijalište Savin kuk će 15. novembra biti spremno za početak zimske sezone", kazao je Tomić.

On je podsjetio da je ljeto iskorišćeno za gradnju novog pristupnog puta Savinom kuku, popravci starog puta i rekostrukciji parkinga.

"Završen je novi pristupni put dužine 1100 m, rekontruisan parking i saniran stari put do skijališta a u toku su radovi na izgradnji vještačkog jezera za osnježavanje ski staza, radovi su u poodmakloj fazi, ukoliko dozvole vremenski uslovi jezero će biti završeno prije zime", istakao je Tomić.

Cijene usluga na skijalištu još nijesu formirane, ali u upravi skijališta očekuju da će ostati na prošlogodišnjem nivou a to znači 12 eura za odrasle i osam eura za djecu na dan.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније