Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

05. 10. 2018. 17:34   >>  17:19 2

ĐUKANOVIĆ UVJEREN

Senat će raditi u interesu Cetinjana

Senat Prijestonice će raditi u interesu i na zadovoljstvo građana Cetinja i u skladu sa Zakonom o Prijestonici, ubijeđen je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je predsjedavao danas drugom sjednicom tog tijela.

Kako je saopšteno iz Kabineta Predsjednika, Đukanović je naglasio da bi Senat trebalo da doprinose afirmaciji Cetinja kao kulturnog i istorijskog sjedišta Crne Gore i vrati i izgradi ugled koji zaslužuje.

"U tom kontekstu, posebno je ukazao na potrebu unapređenja gradske i ruralne infrastrukturne mreže, kao preduslova za dalji razvoj, dinamiziranje privrednih aktivnosti i realizaciju najznačajnijih projekata", navodi se u saopštenju.

U prvi plan istakao je potrebu realizacije najvećih projekata kako bi Cetinje primamljivom ponudom zainteresovalo investitore u cilju ostvarenja prioriteta razvoja i otvaranja novih radnih mjesta.

"On smatra da bi trebalo urediti istorijsko jezgro Cetinja, u skladu sa njegovim kulturno-istorijskim značajem. Da bi to bilo ostvareno potrebno je adekvatno budžetsko planiranje u skladu sa Zakonom o Prijestonici, uz jasan plan prioritetnih projekata i optimalnu upotrebu raspoloživih donatorskih fondova i sredstava pretpristupne podrške EU", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Navodi se da je Senat usvojio Izvještaj o aktivnostima iz godišnjeg Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2018. i upoznao se s Nacrtom Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2019, čija se finalizacija očekuje u narednom periodu u skladu sa identifikovanim razvojnim potrebama.

"U radu Senata Prijestonice učestvovali su i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније