Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 10. 2018. 11:26 >> 11:05

ČESTITKA ŠEHOVIĆA

Posvećeni daljem unapređenju položaja prosvjetara

U čestitki povodom Dana prosvjetnih radnika ministar Damir Šehović prosvjetarima obećao punu posvećenost Vlade na daljem unapređenju njihovog položaja.

"Svaki posao je specifičan i zahtijeva posebne sposobnosti ili talente, ali onaj koji uključuje rad sa djecom nije, rekao bih, uporediv sa bilo čime. Neuporediv je zato što se njime utiče na to kako će se oni kao odrasli nositi sa problemima i kakav će odnos imati prema sebi, drugim ljudima i životu uopšte", kazao je Šehović..

Posao prosvjetara zajedno sa porodičnim okruženjem, prema Šehoviću postavlja temelje ličnosti.

"Takvu odgovornost, nije lako nositi, i kao jedan od osnovnih zadataka obrazovnih institucija jeste da taj put olakša, a rad i trud prepozna. Mi to pokušavamo kroz učešće u rješavanju stambenih pitanja prosvjetnih radnika, kroz vođenje računa o tome da reformski procesi ne ugroze radna mjesta, kroz učešće u razgovorima usklađivanju zarada, a sad i putem Fonda za kvalitet i talente kojim će se dodijeliti preko 200 nagrada nastavnicima", navodi se u čestitki.

Ima, kaže Šehović, još posla dok se položaj prosvjetnih radnika ne dovede na optimalan nivo.

"U velikim sistemima kakav je prosvjeta, sve promjene po prirodi stvari su postepene. No, cijenim da za nešto manje od dvije godine nijesmo mogli uraditi više za oblast koja broji 13.000 zaposlenih". kazao je ministar.

On podsjeća da svako dobro pamti, ako ne sve, onda makar jednog nastavnika, koji nas je motivisao, pokazao da možemo više, vjerovao u nas, i kako smo se dobro tada osjećali. Stoga, dodaje ministar, moramo naučiti da prepoznamo one koji razumiju težinu svog poziva, i postaviti pravila sistema tako da se samo takvi i bave ovim poslom.

"Zbog odricanja prosvjetnih radnika da bismo stekli znanje kojim ćemo se sjutra kao odrasli ponositi, zbog osjećaja motivisanosti i topline koju djeci pružaju najbolji među vama, obećavam našu punu posvećenost daljem unapređenju vašeg položaja. A mostovi koje ste vi sa djecom gradili ka njihovom punoljetstvu, niko nikad neće moći razgraditi, i to je vaša lična pobjeda svake negativne društvene pojave, sad i uvijek. Srećan vam Dan prosvjetnih radnika", navodi se u čestitki ministra Šehovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније