Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

04. 10. 2018. 11:42   >>  11:23 1

HERCEG NOVI

Tri godine rekonstruišu šetalište

Nakon nekoliko mjeseci pauze zbog turističke sezone, završni radovi, popločavanje dijela šetališta Pet Danica od Galeba do konobe Raffaello trebalo bi da počne do kraja mjeseca.

Nastavak radova ovoga puta “koči” nedostatak oko 25 hiljada eura, koje bi trebalo da obezbijedi Morsko dobro, u suprotnom i lokalna uprava “voljna je da isfinansira završetak radova”, kazali su ranije Radiju Jadran u Agenciji za izgradnju i razvoj grada.

Uz to, još nije definisano ni da li će dosadašnji izvođač radova, barska kompanija Đokić group okončati započeto, ili će se tražiti drugi izvođač, kazali su u Agenciji.

Sa druge strane, u kompaniji Đokić group tvrde da su otvoreni za svaki dogovor. Vlasnik, Osman Đokić kaže za Radio Jadran da nije odustao, te da on u cijeloj priči nije sporran.

“Spreman sam da Agenciji izađem u susret da to što lakše i brže završimo i došao bih kad god bi me pozvali da nastavimo posao. Isto tako na raspolaganju sam i ako bude trebalo da raskinemo ugovor”, kazao je kratko Đokić.

Uređenje šetne dionice u dužini od 365 mtara nekoliko puta je obustavljano zbog loše definisanih projektnih rješenja, lošeg vremena, sezone, zatim naknadnog proširenja staze prije restorana Mimoza, ali i povećanja PDV-a sa 17 odsto na 21 odsto, što je dodatno poskupilo vrijednost čitavog projekta za 4 odsto.

Tako je sa prvobitno ugovorenih 360 hiljada eura rekonstrukcija dostigla cifru od skoro 400 hiljada eura.

Behaton ploče dopremljene su prije početka sezone i čekaju ugrađivanje, a osim toga, preostala je ugradnja klupa, rasvjete, zelenila i kanti za otpatke.

Ti radovi, ukoliko bi vrijeme “dozvolilo” trebalo bi da budu okončani za nekih mjesec, odnosno do kraja novembra.

Podsjetićemo, da je ovaj posao na šetalištu počeo u oktobru 2015. godine. U I fazi rekonstrukcije položeno je 360 metara cijevi FI 500 i 60 metara cijevi FI 400, 12 šahtova sa svim pratećim priključcima, prekidna komora, kao i pet konstrukcija kišne kanalizacije. Time je riješen dugogodišnji problem otpadnih voda, kao i polaganja cijevi i bulžira za sve elektro i telekomunikacione kablove.

Druga faza podrazumjevala je proširenje šetališta i postavljanje odgovarajućih elemenata ograde, dok treća faza predviđa popločavanje i postavljanje rasvjete.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније