Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 10. 2018. 13:00   >>  12:40 5

U AEM-U

Kreirali Fejsbuk stranicu za roditelje i djecu

Agencija za elektronske medije Crne Gore kreirala je Fejsbuk stranicu "Medijska pismenost Crna Gora", koja ima za cilj da utiče na podizanje nivoa svijesti o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece.

Fejsbuk stranica je kreirana u okviru projekta "Medijska pismenost", koji sprovede Agencija za elektronske medije Crne Gore i Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori.

"Na Fejsbuk stranici Medijska pismenost Crna Gora će biti objavljivani video spotovi i postovi koji ukazuju na značaj medijske pismenosti i njenog uticaja na djecu i mlade, kao i na cjelokupno društvo", navodi se u saopštenju Agencije.

Iz Agencije su pojasnili da je medijska pismenost sposobnost da se različiti medijski sadržaji koriste, analiziraju, kritički procijene i stvaraju.

"U 21. vijeku, medijska pismenost je jednako neophodna, kao i tradicionalna pismenost pod kojom se podrazumijevaju čitanje i pisanje", ističe se u saopštenju Agencije za elektronske medije Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније