Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila M.L.B. ]

02. 10. 2018. 15:00 >> 14:46
1

NUHODŽIĆ - STEFANOVIĆ

Zajedničke patrole za veću bezbjednost

Crna Gora i Srbija, moraju da jačaju bezbjednost granice tokom ljetnje i zimske turističke sezone, u čemu značajnu ulogu imaju zajedničke patrole za obezbjeđenje državnih granica. U prošloj godini je organizovano 129 zajedničkih patrola.

To je ocijenjeno tokom sastanka ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Kako je saopšteno iz MUP-a, oni su u Tivtu razgovarali o saradnji u oblastima borbe protiv globalnih fenomena kao što su ilegalne migracije i trgovina ljudima, terorizam i organizovani kriminal.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem istaknuta je neophodnost jačanja bezbjednosti granice tokom ljetnje i zimske turističke sezone.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, modaliteti unapređenja zajedničkih patrolnih djelatnosti su predmet bilateralne saradnje i u naročitom su interesu tokom povećanog protoka ljudi, kakav je evidentan tokom turističke sezone, u oba dijela godine.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pomoćnica ministra i šefica kabineta Katarina Tomašević sa saradnicima u Crnoj Gori borave povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova Crne Gore.

Tokom posjete Tivtu, delegacije su obišle i novoizgrađenu marinu u Luštici Bay čija prva faza je ove godine otvorena u sklopu marina naselja, kao prvog operativnog naselja u novom gradu na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Prilikom obilaska nove marine koja će biti istovremeno i luka za međunarodni saobraćaj, istaknuta je neophodnost da bilateralna saradnja bude unaprijeđena kroz nove projekte u oblasti policijskih poslova.

Izvršni direktor kompanije Luštica Development Daren Gibson i član odbora direktora Predrag Nenezić sa saradnicima predstavili su razvoj projekta Luštica Bay koji je planirana izgradnja sedam hotela, dvije marine, golf terena, više od dvije hiljade stambenih jedinica ali i gradskog jezgra sa svim sadržajima neophodnim za funckionisanje grada, poput vatrogasne i policijske stanice, medicinske klinike i drugo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније