Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

02. 10. 2018. 07:20 >> 17:40

NOVA ODLUKA

Moraćemo da razdvajamo mokri i suvi otpad

Građani će u narednom periodu morati da odvajaju mokri i suvi otpad, kako bi Čistoća selektovani otpad mogla da odvozi na gradsku deponiju.

 

“Suvi otpad su papir, karton, metali i staklo, dok se u mokri ubraja kompletan otpad iz domaćinstva i jestva ulja i masti", precizira odluka o načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji Podgorice, koja je na javnoj raspravi.

Odlukom je uređeno da se mora odvajati otpad prema vrsti i svojstvima.

"Znači, građani će morati da odvajaju suvi i mokri otpad, postojaće dakle dvije kante. Moraće se raditi na edukaciji građana, ali to je proces koji traje”, saopštili su iz Sekretarijaga za komunalne poslove i saobraćaj.

Odluka je precizirala i kazne za preduzeće koje se bavi transportom otpada ukoliko ne bude poštovana procedura.

“Preduzeće Čistoća platiće novčanu kaznu od 150 do 10.000 eura ukoliko ne obezbijedi građanima odvojeno sakupljanje komunalnog otpada, ako odloži otpad u posudu koja nije namijenjena za tu vrstu ili ukoliko odloži biorazgradivi kabasti i otpad iz vrtova u posudu i na lokaciju koja nije namijenjena za tu vrstu”, precizirala je odluka o načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji Podgorice.

Kazna je propisana i za odgovorno lice u pravnom licu i to od 20 do hiljadu eura u slučaju da ne obezbijedi odvojeno sakupljanje komunalnog otpada.

Za ovaj prekršaj predviđena je i kazna za preduzetnika u iznosu od 50 eura do 2.000 eura i za fizičko lice od 20 do 500 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније