Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 10. 2018. 17:42 >> 17:38
1

NIŽE USPJEHE

Za MA najbolje ljeto u istoriji

Nacionalni avio-prevoznik Montenegroerlajnz nastavlja da niže uspjehe. Samo u septembru ta kompanija je prevezla 72 hiljade putnika, za devet mjeseci 527 hiljada, od čega 350 hiljada samo od početka juna do kraja septembra. Ti rezultati su najbolji u istoriji poslovanja kompanije, navodi se u saopštenju MA.

 

"Preciznije, u septembru mjesecu ove godine MA je prevezao 72.554 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, na 806 redovnih i čarter letova, što je za 8.211 putnika ili 12,8% više, sa avionom više i 84 letova u redovnom i čarter saobraćaju više, sve u odnosu na septembar 2017. godine. Prosječna popunjenost putničke kabine najveća je na letovima za Lajpcig 86%, London 84%, Beograd 83% , Frankfurt 79%, Pariz 77% itd", navodi se u saopštenju MA.

Od početka juna do kraja septembra, sa šest operativnih aviona na 3871 redovnih i čarter letova, prema riječima izvršnog direktora, ukupno je prevezeno 350.449 putnika.

"To je za 52.708 putnika ili 17,7% više, sa avionom više i 474 letova u redovnom i čarter saobraćaju više u odnosu na isti period prošle godine", dodaje se.

MA je za prvih devet mjeseci ove godine ukupno prevezao 527.532 putnika.

"To u sve tri kategorije saobraćaja, na 6.264 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 63.052 putnika ili 13,6% više u odnosu na isti period lani", navodi se u saopštenju.

Iz MA podsjećaju da su rezultati ostvareni u uslovima velike konkurencije na tržištu, na kojem pored MA u toku ljetnje sezone saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija.

"I pored toga, MA uspijeva da na godišnjem nivou preveze između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima", kazali su iz MA.

Izvršni direktor kompanije Živko Banjević zadovoljan je ostvarenim rezultatima za devet mjeseci 2018. godine, a posebno kako je kazao, time što su ispunili plan za period od početka juna do kraja septembra i prevezli 350 hiljada putnika.

"Rekordni rezultati za prvih devet mjeseci govore da je izvjesno da će MA ove godine prevesti oko 620.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što nam je od početka i bio cilj. Ističemo, da je uspjeh MA posljedica pažljivog sprovođenja plana konsolidacije poslovanja i optimalne komercijalne strategije, na čemu se kontinualno radi, u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Crne Gore", kazao je Banjević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније