Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 10. 2018. 17:01 >> 16:51
3

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

MUP i UP spremni da odgovore svim izazovima

Ukupnom reformom sistema bezbjednosti tokom godina, u skladu s najboljim tekovinama i primjerima razvijenih demokratskih zemalja, izgradili smo savremenu i učinkovitu institucionalnu postavku unutrašnjih poslova, spremnu da odgovori svim izazovima, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova uputio čestitku ministru unutrašnjih poslova Melvudinu Nuhodžiću i direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, kao i svim službenicima Ministarstva i Uprave policije.

"Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka, predstavljaju temeljne vrijednosti svake moderne države, posebno značajne Crnoj Gori, koja je nakon vjekovne borbe za slobodu i nezavisnost, kao najmanja balkanska država, i u turbulentnim vremenima, sačuvala unutrašnji red i mir, integritet državnih institucija i njenih građana, na putu koji je vodi ka ostvarenju strateških prioriteta", kazao je Đukanović.

On je dodao da stabilnost i status najdinamičnije ekonomije u regionu, članice NATO Alijanse i prve u redu država za članstvo u EU, dugujemo u velikoj mjeri i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Oni su se kaže Đukanović dokazali dostojnim svog časnog poziva i postali garant bezbjednosti građana i zaštite društvenih vrijednosti u Crnoj Gori.

"Ukupnom reformom sistema bezbjednosti tokom godina, u skladu s najboljim tekovinama i primjerima razvijenih demokratskih zemalja, izgradili smo savremenu i učinkovitu institucionalnu postavku unutrašnjih poslova, spremnu da odgovori svim izazovima", .

Đukanović je uvjeren da će MUP i Uprava policije u vremenu pred nama, nastaviti sa posvećenim radom, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, posebno, kako je kazao, u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih oblika ugrožavanja ljudskih prava i sloboda.

"Vaša odgovornost za dalji rad je nemjerljiva, jer će svaka brza i odlučna akcija na svaki vid narušavanja pravnog poretka, doprinijeti jačanju ugleda Crne Gore, njenom daljem razvoju i demokratizaciji", navodi se u čestitki Đukanovića.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније