Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

01. 10. 2018. 19:17   >>  18:56

UMJETNOST RECIKLAŽE

Uređeno dvorište Filozofskog fakulteta

Postavkom parkovskog mobilijara u dvorištu Filozofskog fakulteta uspješno je završen projekat "Umjetnost reciklaže", koji je u Nikšiću realizovala NVO "TNT" uz finansijsku podršku Pivare "Trebjesa".

Parkovski mobilijar napravljen je najvećim dijelom od otpadnog materijala, a finalni izgled klupama, stolovima, ksilofonu, kućicama za ptice i ostalom inventaru dali su umjetnici iz ateljea "Egziperi".

"Nakon svih aktivnosti edukacije građana o upravljanju otpadom koje smo sproveli od početka godine, željeli smo da ostavimo i nešto što će trajno podsjećati na cijeli projekat, a možda nekoga inspirisati i na slične akcije", rekli su iz organizacije TNT.

Menadžer korporativnih komunikacija u Pivari "Trebjesa" Natalija Milić, ocijenila je da je projekat na drugačiji način građanima približio reciklažu.

"Nakon svih projektnih aktivnosti, otpad počinjemo da posmatramo kao resurs, koji posebno u umjetničkim formama može da bude zanimljiv materijal".

Ona je najavila da će do kraja oktobra biti raspisan novi konkurs za finansiranje najboljih ekoloških projekata NVO, sedmi po redu.

Interesantan i neobičan izgled mobilijara je privukao dosta posjetilaca. Većina njih nije krila zadovoljstvo što će konačno u lijepom dvorištu fakulteta moći i da se odmore, pa i da odigraju partiju šaha na instaliranim stolovima.

Dekan Filozofskog fakulteta dr Goran Barović zahvalio je NVO TNT i Pivari "Trebjesa" na realizaciji projekta kojim je dvorište Fakulteta oplemenjeno instaliranim mobilijarom.

Projekat "Umjetnost reciklaže" je podržan na šestom konkursu Pivare "Trebjesa". Startovao je početkom godine uvodnom tribinom na kojoj su učestvovali eko aktivisti i umjetnici, a odrađena je eko kviz aplikacija koju je pratio pub eko kviz.

U virtuelnom okruženju snimljene su divlje deponije i prezentovane stanovništvu na više lokacija u Nikšiću.

Publika u Nikšiću je tokom juna imala prilike da vidi nastup najekofrendli skupine performera iz Belgije – Trashbeatz, koji sviraju na instrumentima napravljenim od otpada i isprati nevjerovatnu izložbu "Drvostvori", Kolašinca Mladena Karišika.

U akciji sa Društvom mladih ekologa očišćen je lokalitet Blace i urađen inventar za ovo izletište.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније