Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2018. 10:00   >>  14:35

DAN REGIONALNOG VODOVODA

Jevrić: Spremni smo za nove izazove

Regionalni vodovod spreman je za nove izazove i nova važna dostignuća, saopštio je direktor tog preduzeća, Goran Jevrić, na svečanosti povodom obilježavanja Dana JP Regionalni vodovod.

“Godina za nama je donijela mnogo značajnih poslovnih događaja i unijela jednu novu energiju kada je riječ o Regionalnom vodovodu kao svojevrsnom krvotoku crnogorske ekonomije. Ti rezultati su postignuti zahvaljujući pregalaštvu zaposlenih i upravnog odbora, podršci Vlade Crne Gore, Ministarstvu održivog razvoja i turizma i drugih nadležnih državnih institucija”, rekao je Jevrić.

Kako je istakao, posebno je važna opredijeljenost Regionalnog vododvoda da u saradnji sa opštinama na crnogorskom primorju zajedno rješava izazove za bolje vodosnadbijevanje.

“Posebno bih istakao novu politiku predsjednika Opstine Bar, Dušana Raičevića, kako bi se poslije više decenija napokon riješili ne mali problemi vodosnadbijevanja na jednom dijelu te opštine, zajedno sa Regionalnim i Barskim vodovodom. Crna Gora je blagoslovena država kada govorimo o vodnim resursima sa kojima raspolažemo. Kroz uspostavljenu saradnju sa ekspertima UNESCO-a i, nama posebno dragim, prijateljima sa Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na putu smo kreiranja rješenja za nove vodozavate u cilju obezbjeđivanja važnih dodatnih količina vode za Crnogorsko primorje”, naglasio je Jevrić.

Prema njegovim riječima, pored nespornih rezultata, 43 godina postojanja Regionalnog vodovoda je obilježilo mnoštvo prepreka, koje su njihovi prethodnici uspješno savladavali i koji su tada kao i oni danas, bili dominantno posvećeni razvoju regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje, a samim tim i zaštiti najosjetljivijih ekonomskih i ukupnih društvenih interesa.

Šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Jap Sprej kazao je da su u EBRD-u počastvovani što su povezani sa ovim veoma bitnim projektom regionalnog vodovoda.

“Počeli smo da sarađujemo sa vama još 2007. godine, kada ste vi krenuli sa ovim projektima koji su transformisali sve, a koje smo svi vidjeli na ovim videima. Do 2010. mislim da smo doprinijeli svim ovim projektima koje smo upravo vidjeli u iznosu kredita ukupno od nekih 18 miliona eura. Takođe je veoma bitno što smo kompaniji pružili tehičku pomoć u smislu obuke kadrova, kako bi završila ove projekte”, rekao je Sprej.

On je istakao da su nedavno izradili studiju kako bi organizacija vodosnadbijevanja u priobalnom području mogla da bude značajno poboljšana.

“Mi smo sada u pregovorima da nastavimo sa finansiranjem dalje izgradnje cjevovoda koji bi išao do Herceg Novog, Tivta, do određenih djelova Bara, a takođe smo zainteresovani i za projekat solarnih panela. Zahvalio bih se gospodinu Jevriću i njegovom timu na rezultatima koje su ostvarili i unaprijed se radujemo budućoj saradnji sa ovom kompanijom”, poručio je Jap Sprej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније