Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

30. 09. 2018. 09:25 >> 09:19
2

IZVJEŠTAJ AMBASADE SAD

U CG prisutno prisilno prosjačenje

Djeca u Crnoj Gori uključuju se u najgore oblike rada, među kojima su prisilno prosjačenje i seksualna eksploatacija, navodi se u Izvještaju Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori.

U dokumentu pod nazivom Izvještaj o najgorim oblicima radnog angažovanja djece, objavljenom na internet stranici Ambasade, navodi se da je Crna Gora prošle godine uložila umjereni napredak u naporima da se eliminišu najgori oblici dječjeg rada.

"Crna Gora je izvorna odredišna i ztanzitna zemlja za trgovinu djecom koja su prinuđena na prisilni rad, uključujući prosjačenje, posebno među romskom populacijom. Neke romske djevojčice su u dogovorenim brakovima prodavane po Crnoj Gori i na Kosovu, gdje su tretirane da služe", kaže se u Izvještaju.

Djeca, posebno djevojčice, prodavana su za seksualnu eksploataciju po državama regiona i Zapadnoj Evropi.

Ističe se da neka djeca iz populacije Roma, Aškalija i Egipćana, nailaze na prepreke prilikom registracije rođenja, što otežava njihovo školovanje i čini ih ranjivijim na prinudan rad.

Pojašnjava se da su visoke cijene administrativnih taksi razlog velikog broja neregistrovane djece RAE polulacije, ali se upozorava na činjenicu da njihovi roditelji nisu svjesni važnosti registracije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније