Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 08. 2013. 18:02 >> 18:02
1

MEĐUVJERSKA VEZANOST

Fejzić čestitao Bajram

Reis islamske zajednice Rifat Fejzić čestitao je vjernicima Ramazanski bajram, navodeći da je za njima mjesec intenzivne međuvjerničke i međuljudske vezanosti i pozivajući ih da se iskreno pokaju za sve grijehe.

"Mubarek mjesec Ramazan kojeg ispraćamo, nije mjesec izolacije u kojem vjernici i postači brinu samo o sebi i svom duhovnom stanju. Ovo je bio mjesec intenzivne međuvjerničke i međuljudske vezanosti", kaže se u čestitki Fejzića.

On je naveo da "milostivi stvoritelj Alah voli da se vjernici njemu obraćaju i da od njega traže, jer je u tom dobro za njih, ne za njega".

"Ali, Alah voli i da se vjernici obrate jedni drugima, da se ljudi obrate ljudima, da se zbliže i upoznaju. Tome nas uče plemeniti ajeti Kurana, njegove posljednje objave čovječanstvu. Međutim, Alah svemilosni posebno voli da umjesto jezika progovore srca", kazao je Fejzić.

On je pozvao vjernike da se iskreno pokaju za grijehe koje su prema Alahu učinili, i da otvore srca onima koje su svojim djelima povrijedili.

"Ako u praštanju ljudima leži snaga, u izvinjenju leži hrabrost. Budimo hrabri da svakome kome smo učinili zlo uputimo izvinjenje. Izvinimo se jezikom formalno, ali srcem stvarno i iskreno", naveo je Fejzić.

Prema njegovim riječima, bajramska radost obavezuje da se iz srca odstrani mržnja, a iz postupaka zlodjela.

"Umjesto mržnje neka progovori ljubav, umjesto osvete oprost, a mjesto uvreda poštovanje. Radujmo se pobjedi nad vlastitim slabostima. Radujmo se milosti koju smo od Allaha dobili i koju smo sa dobrim ljudima dijelili", kaže se u čestitki Fejzića.

On je zahvalio svima koji su organizovali iftare, posebno Ambasadi UAE i TIKA-i.

"Moleći svemogućeg Alaha da primi vaša dobra djela, da vam oprosti grijehe, spasi vas iskušenja i nedaća, donese blagostanje u vaše domove, srdačno, u ime Islamske zajednice u Crnoj Gori i u svoje lično ime, čestitam vam ramazanski bajram: Bajram šerif mubarek olsun", zaključuje se u čestitki.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније