Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

28. 09. 2018. 16:31 >> 21:55

NUHODŽIĆ - HAGLAJTNER

"Rješavanje napada na novinare prioritet"

Slučajevi napada na novinare ostaju prioritet u radu policije i tužilaštva i neće se smanjivati intenzitet rada dok postoji makar i jedan neriješeni predmet, a počinioci ne budu privedeni pravdi, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na sastanku sa šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje Tomasom Haglajtnerom.

Kako su naglasili iz MUP-a, ministar je informisao sagovornika da su u ovoj godini u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, kroz intenzivnu regionalnu i međunarodnu saradnju, postignuti značajni rezultati, te da je taj pozitivan trend zabilježen i u prethodnoj, 2017, a još uspješnije je nastavljen u ovoj godini. 

"Ovom prilikom ministar je svog sagovornika informisao da ss tim u vezi, kako je naglasio ministar, kao posljedicu zajedničkih napora bilježimo veći broj hapšenja pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, zapljenu narkotika i drugih ilegalnih supstanci, kao i sprečavanje različitih kriminalnih radnji i poručio da će se taj trend dosljedno nastaviti i ubuduće", saopšteno je iz Ministarstva.

Tema razgovora Nuhodžića i Haglajtnera bile su i aktivnosti planirane za naredni period, poput unapređenja kapaciteta za sprovođenje finansijskih istraga, kao i nastavak realizacije projekta sektorske budžetske podrške za oblast integrisanog upravljanja granicama, za koji je Evropska unija u prošloj godini izdvojila osam miliona eura, te potpisivanje sporazuma sa Evropskom agencijom za upravljanje operativnom saradnjom na spoljnim granicama (FRONTEX), koje bi uskoro trebalo da bude realizovano.

"Pored ovih projekata od naročitog značaja je i podrška vladavini prava koju Evropska unija posredstvom svojih eksperata pruža u projektima EUROL i TAIEX, a kroz unapređenje kapaciteta očekuje se da u narednom periodu fokus aktivnosti bude na postizanju što efikasnijih rezultata, poručeno je sa sastanka", kazali su iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније