Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 09. 2018. 16:30 >> 16:10

SJUTRA ODLUKA O POVEĆANJU PLATA

Cetinjskim vatrogascima nova oprema

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan posjetio je Vatrogasni dom gdje je sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja razgovarao o zakonskim inicijativama s ciljem dodatnog unapređivanja rada Službe i najavio dalja ulaganja Grada u opremu koja je vatrogascima neophodna.

Lokalna uprava je obezbijedila cetinjskim vatrogascima novu opremu kojom će biti poboljšana njihova sigurnost i efikasnost na terenu.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan zahvalio se cetinjskim vatrogascima na savjesnom i požrtvovanom radu, poželio što manje intervencija i kazao da će lokalna uprava nastaviti da podržava i pomaže pripadnike Službe zaštite.

„O vatrogascima ne smijemo razgovarati samo u sezoni požara i poplava, već se radom ove Službe moramo baviti tokom cijele godine. Moramo pokazati da poštujemo ljude koji danonoćno rade najsloženije poslove, ali i da hoćemo da Cetinje bude potpuno spremno za sve izazove. Grad će vas i dalje pratiti potrebnim ulaganjima u opremu. Očekujem da ćemo već naredne godine kupiti specijalno vozilo za intervenciju prilikom saobraćajnih udesa što će omogućiti brz i efikasan odgovor u spašavanju ljudskih života. Inicijativu za kupovinu vozila uvrstili smo u Prijedlog Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu“, poručio je gradonačelnik.

On je najavio da će, zbog složenosti posla, zaposlenima u Službi zaštite biti povećani koeficijenti, a u skladu sa novim Zakonom o zaradama u javnom sektoru. O tom prijedlogu Skupština Prijestonice će se izjasniti na sjednici koja će biti održana sjutra.

Takođe, prema Prijedlogu odluke o izmjenama i dopuna Odluke o zaradama i drugim primanjima lokalnih službenika i namještenika određen je dodatak na osnovnu zaradu vatrogasaca u fiksnom iznosu od 35%.

Komandir Predrag Moštrokol zahvalio se gradonačelniku na konstantnoj pomoći, podršci edukaciji kadra i doprinosu bezbjednom obavljanju radnih zadataka pripadnika Službe zaštite.

„Prijestonica prepoznaje našu Službu kao jednu od najznačajnijih za grad i njene građane, maksimalno ulaže u unapređenje rada i nadam se da će se primjeri dobre prakse nastaviti i u budućnosti. Služba organizuje rad po evropskim standardima, a pojačani kapaciteti značajno će unaprijediti naše djelovanje u kriznim situacijima kako na teritoriji Prijestonice Cetinje, tako i u čitavoj državi”, kazao je Moštrokol.

Pripadnici Službe zaštite Cetinje ovih dana uspješno su ugasili požare koji su izbili u mjestima Karuč, Štitari, Meterizi i Rvaši.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније