Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 08. 2013. 14:24 >> 14:24
1

ISPAŠTA NAROD

Herceg Novi žedan, a Vodovod "gluv"

Herceg Novi je sve žedniji. Snabdijevanje vodom, pogotovo u mjestima duž rivijere, a posljednjih dana i u višim zonama gradskih naselja je najblaže rečeno - katastrofalno. Mještani i furešti imaju suve slavine, a razumijevanje za rijetka "objašnjenja" iz JP Vodovod i kanalizacija, ili „gluve telefone", odavno su prešla gornje granice tolerancije, piše Radio Jadran.

 

Nakon što su mediji „iznudili" da iz „Vodovoda" daju zvaničnu informaciju o terminima restriktivnog snabdijevanja za pojedina naselja duž rivijere, raspored se rijetko poštuje. Osim toga, voda je, bez ikakvog obrazloženja juče u popodnevnim časovima, od 15 do 19 sati, kao i jutros od dva do pet bila isključena i naseljima Topla, Crveni krst i Savina.

U JP Vodovod i kanalizacija ovog jutra samo nezvanično saznajemo da je bila riječ o kvaru na cijevima. Direktor ovog preduzeća Zoran Šabanović konačno se udostojio da odgovori na jedan od brojnih poziva iz naše redakcije.

Vjerovatno se to desilo slučajno, jer na pomen Radija Jadran - automatski je prekinuo vezu. Na izvorištu Opačica rekli su nam da nijesu ovlašćeni da daju izjave, i da se za sve neophodne informacije obratimo tehničkom direktoru JP Vodovod, Miću Stojanoviću, koji se ni danas, kao ni prethodnih dana nije javljao na naše pozive.

U međuvremenu iz „Vodovoda" su i zvanično još 25. jula obavjestili da se voda mora zatvarati zbog velike potrošnje i puštati samo par sati dnevno, a nekada ni toliko, jer je smanjen dotok vode sa Plata ka Herceg Novom.

Međutim, direktor pogona HE Dubrovnik, Mato Mišković, za naš radio danas je demantovao ovakve navode, tvrdeći da se iz Plata svakodnevno isporučuje skoro 500 sekundnih litara vode ka Herceg Novom.

"Sa strane HE Dubrovnik postavljeno je sve tako da se voda može dati u punom kapacitetu prema Herceg Novom. U više navrata smo na zahtjev JP Vodovod Herceg Novi, radili provjere i svaki put utvrdili da vode ima, da su sa naše strane ventili potpuno otvoreni i da nema nikakvih prepreka koje bi umanjivale količinu vode koja otiče ka Herceg Novom. U takvo stanje su se nekoliko puta uvjerili i stručnjaci iz Herceg Novog koji su obišli hidroelektranu", kao je on.

Da je sve ovako kako i tvrdi Mišković pokazuje nivo vode u prekidnoj komori koja se nalazi na početku cjevovoda u Platu.

"Ako je ta komora puna to je indikacija da iz HE Dubrovnik dotiče dovoljno vode. Ako bi recimo naš ventil bio zatvoren i došlo do nekakvog stranog tijela koje bi stalo ispred ventila, onda bi se smanjila količina vode u ovoj komori, što bi i bio znak da postoji prigušenje na našoj strani. Međutim, to nije slučaj".


Radio Jadran, piše da je zatrpan pozivima i molbama građana da se da informacija šta je s vodom, jesu li i kada restrikcije. Tu informaciju ni oni ne mogu da dobiju iz „Vodovoda".

Na žalost, nadležni u ovom preduzeću očigledno biraju najlošiji mogući put izlaska iz problema, jer spuštaju slušalicu narodu i glasu naroda, ako možemo to reći za sebe.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније