Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ onogošt.me ]

26. 09. 2018. 19:05 >> 18:49

ZA BOLJU DIJAGNOSTIKU

Bolnica u Nikšiću dobila savremeni skener

U Opštoj bolnici u Nikšiću danas je pušten u rad novi skener, kojim će, kako je kazao direktor bolnice doktor Ilija Ašanin, biti dopunnjen set usluga koje su radili do sada kada je dijagnostika u pitanju.

On je istakao tom prilikom da je na zadovoljstvo korisnika dobijen jedan kvalitetan i moderan skener, koji će zamijeniti dotrajali na kojem je urađeno 72.126 pregleda.

"Sami broj pregleda koje smo uradili dovoljno govori o potrebi zamjene jednog ovakvog aparata, kao pomoć u dijagnostici, a kasnije u liječenju naših pacijenata. Vrijednost ovog skenera je 330.000 eura, nabavljen je iz budžeta Vlade Crne Gore. Imajući u vidu značaj Opšte bolnice Nikšić u zdravstvenom sistemu Crne Gore, a samim tim i Opštine Nikšić, to je prvi skener iz tog budžeta koji je planiran da se nabavi za zdravstveni sistem i instaliran je u Opštoj bolnici Nikšić”, kazao je Ašanin.

On je naveo da je u 2018.  iz budžeta Vlade, kao i uz pomoć donacija nabavljeno 529.138 eura opreme za Opštu bolnicu Nikšić.

Ašanin je dodao i da je potpisan ugovor američke ambasade sa izvođačem radova kada je u pitanju heliodrom, tako da se očekuje početak radova, a raspisan je tender za rekonstrukciju ginekološkog odjeljenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније