Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

26. 09. 2018. 16:27 >> 16:09
2

BOŠKOVIĆ PORUČIO

CG ima plan u slučaju velikog priliva migranata

Prvi i najsnažniji talas migrantske krize, koji je bio zahvatio Evropu, zaobišao je Crnu Goru, ali da i pored toga Crna Gora ima definisan plan djelovanja u slučaju velikog priliva migranata.

To je saopštio ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković, u Gracu na sastanku ministara odbrane zemalja Zapadnog Balkana, koji je održan na inicijativu i poziv ministra odbrane Republike Austrije, Maria Kunaseka. 

Sastanak, u čijem je fokusu jačanje bezbjednosnih kapaciteta zemalja regiona, održan je u okviru austrijskog predsjedavanja Evropskom unijom.

“Ministri odbrane Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Austrije, istakli su posvećenost svojih zemalja u davanju doprinosa unapređenju saradnje u oblasti odbrane. Oni su naglasili da Zapadni Balkan mora ostati u fokusu Evropske unije, a da države regiona treba da se maksimalno posvete unapređenju sopstvenih kapaciteta u sprečavanju ilegalnih migracija”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je istakao uvjerenje da su bezbjednosni temelji savremene Evrope neraskidivo povezani sa evropskim i evroatlantskim integracijama.

On je naglasio da Crna Gora, kao članica NATO, nastoji da doprinese uspostavljanju globalnog mira i stabilnosti, te da teži unapređenju odbrambene saradnje, kako sa zemljama saveznicama, tako i sa partnerima.

Bošković je upoznao svoje kolege iz zemalja Zapadnog Balkana sa naporima koje Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore ulažu u zaštitu državnih granica od nezakonitih migracija, kroz asistenciju i pomoć pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Na kraju sastanka, usvojena je Zajednička deklaracija kojom su definisani posvećenost integracionim procesima, kao i spremnost za doprinos Zajedničkoj bezbjednosnoj i odbrambenoj politici u cilju jačanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније