Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2018. 14:13 >> 14:00

OPŠTINA HERCEG NOVI

Biraju najboljeg studenta i dodjeljuju stipendije

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi raspisao je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada za studijsku 2018/19. godinu, po kojem će biti dodijeljena nagrada najboljem studentu završne godine studija, kao i stipendije za najuspješnije studente iz Herceg Novog.

"Lokalna uprava je odlučna da pomogne uspješnim studentima u školovanju jer su mladi i njihovo obrazovanje najvredniji resurs kojim raspolažemo. Svjesni činjenice da kontinuirano ulaganje u mlade treba da bude strateški plan lokalne uprave, izmjenama Odluke o stipendiranju definisana je mogućnost nagrađivanja najboljih. Podsjećamo da je nacrtom Strategije za mlade, koji bi od oktobra trebalo da bude na javnoj raspravi, predložen niz stimulativnih mjera kad su mladi u pitanju", kaže sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Pravo na nagradu imaju najuspješniji studenti završne godine studija koji su u toku studija imali prosjek 10.
Ukoliko više kandidata ima isti uspjeh, prednost će imati kandidat koji je tokom školovanja imao više priznanja na takmičenjima iz znanja, raznim sportskim, kulturnim i socio-humanitarnim akcijama.

Stipendije za studijsku 2018/19. godinu Opština Herceg Novi će dodijeliti studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, kao i master akademskih i primijenjenih studija koji su položili sve ispite iz prethodne godine i postigli prosječnu ocjenu 9,00.

Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno, za deset mjeseci studijske godine, bez obaveze vraćanja.

Pravo na stipendiju imaju, prema unaprijed propisanim uslovima, studenti koji su crnogorski državljani i imaju prebivalište u Herceg Novom ili su lica sa statusom stranca sa stalnim nastanjenjem u toj opštini.

"Osobe sa invaliditetom, pripadnici romske zajednice, korisnici materijalnog obezbjeđenja, kao i studenti koji su tokom prethodnog školovanja odlukom nadležnog Centra za socijalni rad upućeni kao djeca bez roditeljskog staranja u JU Dječji dom 'Mladost' Bijela mogu ostvariti pravo na stipendiju bez obzira na prosjek ocjena iz prethodne godine, a u skladu sa navedenim uslovima", dodaje se u saopštenju.

Rok za prijavu na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 10. oktobrom 2018. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније