Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 09. 2018. 07:02 >> 06:42

U AVGUSTU

Inspektori zabranili uvoz 9 tona ananasa

Inspekcija je u avgustu zabranila uvoz 8.924 kilograma ananasa, jer je sadržao nedozvoljenu količinu pesticida, piše u izvještaju koji je uradila Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Pronađeno je i 24.970 kilograma merkantilnog kukuruza koji je sadržao nedozvoljenu količinu mikotoksina (plijesni), kao i 9.990 kilograma smješe za tov piladi koja je sadržala veću količinu od dozvoljene kokcidiostatika (hemijsko sredstvo).

Te tri pošiljke nijesu stavljene u promet, jer su utvrđene neusaglašenosti sa propisanim parametrima bezbjednosti.

Na planu kontrole izvoza, fitosanitarna inspekcija je pregledala 424 pošiljke i dala 365 fitosertifikata za izvoz i to za šumske plodove, ljekovito bilje, žalfiju, kleku, lipu, breskvu, grožđe, suvi vrganj, hranu za životinje i rezanu drvenu građu. Inspektori su dali i 59 fitosertifikata za reeksport (izvoz uvezene robe koja je bila uvezena radi dorade ili za privremenu upotrebu).

Fitosanitarna inspekcija je u avgustu pregledala ukupno 1.805 pošiljki, od čega 1.330 na uvozu, 40 u provozu, 59 pošiljke za reeksport, 365 pošiljki za izvoz i osam ovjera carinskih deklaracija, precizirano je u dokumentu.

Ukupno je uzeto 307 uzoraka, od čega tri nijesu odgovarala propisanim zahtjevima bezbjednosti hrane i hrane za životinje piše u izvještaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније