Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

25. 09. 2018. 19:42 >> 23:23
3

PURIŠIĆ - ZAKON O PIO

Nastavljamo pregovore, spremni na kompromis

Vlada će do kraja sedmice nastaviti pregovore sa sindikatima o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, najavio je za TVCG ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Ministarstvo je spremno da napravi kompromis, ali je apelovalo da se razumije sprovođenje reformi, koje su, kaže Purišić, često bolne.

“Naši prijedlozi su u ovoj fazi zaista udaljeni, ali mi imamo i obavezu i potrebu da o ovoj važnoj temi i dalje razgovaramo, s obzirom na to da su sindikati kazali da je loptica u dvorištu Vlade, mi ćemo svakako nastaviti razgovore sa njima do kraja nedjelje. Moja je namjera da zatražim i da imamo jedan takav sastanak sa njima do kraja ove nedjelje”, kazao je Purišić.

Da li će i koliko još biti razgovra, zavisi kaže Purišić, od narednog sastanka.

"Moja je namjera da tražimo prostor za kompromis, ali on ne može biti jednostran, jer kompromis podrazumijeva da želju oko ovih ciljeva, ovih potreba koje smo kao Vlada prepoznali da nađemo negdje i da pokušao da dogovaramo”, zaključio je Purišić.

O ovoj temi opširnije gledajte u TV Magazinu koji će biti emitovan na TVCG1, u utorak u 20 sati.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније