Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 08. 2013. 11:34   >>  11:40

TUŽILAŠTVO

Zeleno svjetlo za izručenje Šaranovića

Crnogorsko tužilaštvo dalo je saglasnost da se Srbiji izruče Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, osumnjičeni za umiješanost u ubistvo Nikole Bojovića.

Advokati osumnjičenih imaju pravo žalbe o čemu će odlučivati Apelacioni sud Crne Gore, a konačnu odluku o izručenju donijeće ministar pravde Duško Marković.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića. Srbija je 29. jula podnijela Crnoj Gori molbu za njihovu ekstradiciju, u skladu sa ugovorom o izručenju između dvije države.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji iz Španije čeka ekstradiciju Srbiji zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mila Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније