Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 09. 2018. 21:10 >> 20:51

BOGDANOVIĆ S MRDAKOM

"Ministarstvo podstiče razvoj kulture u MK"

Ministarstvo kulture podstiče razvoj kulturnog života u Mojkovcu i doprinosi poboljšanju infrastrukture u kulturi, pa se možemo pohvaliti da danas u tom gradu imamo jedno rekonstrisano i moderno opremljeno zdanje Doma kulture, sa mogućnošću realizacije i najzahtjevnijih kulturnih sadržaja, kazao je prvi čovjek tog resora Aleksandar Bogdanović na sastanku s predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem.

Kako je istakao  Bogdanović, Ministarstvo kulture ima dobru saradnju sa Opštinom Mojkovac, koja se ogleda u podršci koja je obezbjeđivana u kontinuitetu, a posebno intenzivirana kroz Program podrške razvoju kulture na sjeveru i Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara.

"Sagovornici su istakli posebno zadovoljstvo što je Ministarstvo kulture, u okviru Uprave za zaštitu kulturnih dobara nedavno odlučilo da formira Područnu jedinicu Uprave u Mojkovcu, što će doprinijeti kvalitetnijem i efikasnijem radu ovog organa u sastavu, ali i boljoj koordinaciji sistema zaštite kulturne baštine sjevernog regiona", poručili su iz Ministarstva.

Mišnić je izrazio zahvalnost Ministarstvu kulture na kontintinuiranoj podršci programima i projektima koje realizuju institucije kulture u Mojkovcu, posebno ističući važnost festivala Mojkovačka filmska jesen.

"Kako je naveo Bogdanović, Ministartstvo će nastaviti da podržava programe kojima se promoviše i afirmiše naše kulturno nasljeđe, poput ovogodišnjeg naučnog skupa posvećenog književnom djelu Milovana Đilasa. Razgovarano je i o zaštiti bogate kulturne baštine Mojkovca i izraženo zadovoljstvo što je Ministarstvo kulture, do sada, kroz Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara uložilo oko 91.000 eura. Sagovornici su naveli kao posebno važna arheološka istraživanja koja Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore sprovodi na Brskovu, kao jednom od najznačajnijih srednjevjekovnih lokaliteta u Crnoj Gori, a za koje je Ministarstvo kulture ove godine opredijelilo 20.000 eura", saopšteno je iz Ministarstva.

Taj resor je pozvao lokalnu samoupravu, ali i nevladine organizacijeMojkovca da uzmu veće učešće u pripremi i kandidovanju projekata za korišćenje evropskih fondova, kroz veoma značajne programe Evropske unije kojima je Crna Gora pristupila, posebno Kreativna Evropa i Evropa za građane.

Večeras će u Mojkovcu biti otvoren festival Mojkovačka filmska jesen, na čijem će otvaranju govoriti Bogdanović, Mišnić i glumac Vojin Ćetković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније