Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

24. 09. 2018. 18:36 >> 18:16

VELJOVIĆ OCIJENIO

Kvalitetna saradnja s njemačkom policijom

Saradnja kriminalističkih policija Crne Gore i Njemačke bila je profesionalna i kvalitetna, ocijenio je direktor Uprave policije, Veselin Veljović.

On se danas, kako je saopšteno iz Uprave policije, sastao sa predsjednikom Savezne policije Njemačke Diterom Romanom. Kako se navodi, šefovi policije dvije države razgovarali su u Tivtu, tokom posjete delegacije njemačke policije crnogorskoj.

Navodi se da se Veljović zahvalio predsjedniku Romanu na podršci Saveznog Ministarstvo unutrašnjih polslova (MUP) Njemačke crnogorskoj policiji u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Veljović je rekao da je Njemačka donirala crnogorskoj policije savremenu opremu i organizovala edukacije, obuke i stručna usavršavanju.

Kako je saopšteno, Veljović je posebno istakao značaj saradnje njemačke policije sa crnogorskom graničnom policijom.

On je rekao da je saradnja kriminalističkih policija Crne Gore i Njemačke imala konkretne rezultate i da je bila profesionalna i kvalitetna.

"Posebno je izdvojena blagovremena i ciljana razmjena relevantnih informacija između Interpola Podgorice i Visbadena u vezi sa operacijama usmjerenim na osobe koja se međunarodno potražuju, kao i saradnja i razmjena informacija preko oficira za vezu“, rekli su iz policije.

Roman je kazao da su donacije opreme i drugi vidovi podrške crnogorskoj policiji pokazatelj dobre partnerske saradnje koju imaju policije dvije države.

On je, kako su kazali iz policije, uvjeren da će se saradnja njemačke i crnogorske policije nastaviti i da će ojačati kroz zajedničke projekte, koji su od obostranog interesa.

Dodaje se da je na sastanku razgovarano i o ilegalnim migracijama i modalitetima rješavanja tog bezbjednosnog izazova sa kojim se suočavaju i države regiona.

Veljović je kazao da će Uprava policije i dalje biti pouzdan partner profesionalne saradnje njemačkoj policiji.

"Kao i policijama u regionu i šire, u rješavanju ne samo tog pitanja već i drugih aktuelnih bezbjednosnih izazova od zajedničke važnosti", zaključuje se u saopštenju policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније