Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 09. 2018. 12:15   >>  11:54 1

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA

Uvoziti automobile koji ispunjavaju nove standarde

Motori svih uvezenih putničkih i teretnih vozila od 15. oktobra ove godine moraju najmanje ispunjavati standard EURO 4, a novih vozila najmanje standard EURO 6, saošteno je iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja.

Ministarstvo je, kako je saopšteno, izradilo izmjene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori u dijelu bezbjednosno - tehničkih zahtjeva i uslova za vozila tj., definisanja minimalne granične vrijednosti u pogledu izduvne emisije i nivoa buke za nova i upotrebljivana motorna vozila.

"Prilikom uvoza motornog vozila kategorije M (putnička vozila) i N (teretna vozila) od 15. oktobra 2018. godine, upotrebljavano motorno vozilo mora biti opremljeno motorom minimalnog standarda EURO 4, a novo motorno vozilo minimalnog standarda EURO 6", navodi se u saopštenju ministarstva.

Navedene izmjene Ministarstvo saobraćaja i pomorstva najavilo je u maju 2018. godine u okviru Konferencije u Budvi.

"Tada je naglašeno da unapređeni standard podrazumijeva i bolje bezbjednosno-tehničke karakteristike vozila koje samo vozilo čini sigurnijim na putevima, kao i činjenica da je Crna Gora u obavezi da prati i transponuje važeće propise iz ove oblasti homologacije kada su u pitanju ekološki standardi za vozila", podsjećaju iz ministarstva.

Napominju i da će u narednom periodu uraditi Studiju starosne strukture vozila po kategorijam i tipovima, koja će dati osnovne indikatore i mjere za podmlađivanje voznog parka i ujedno povećanje stepena bezbjednosti saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније