Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

24. 09. 2018. 12:07   >>  11:50 2

ČESTITAO DAN RUDARA

Đukanović: Rudari pokretač razvoja CG

Časna rudarska profesija je do kraja povezana sa višedecenijskim privrednim i ukupnim napretkom Crne Gore, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki menadžmentu i zaposlenima u Rudniku uglja Pljevlja povodom Dana rudara.

"Rudnik uglja glavni je pokretač razvoja Pljevalja i neodvojivi dio progresa koji naša zemlja ostvaruje na ekonomskom planu, i na svim drugim poljima", navodi se u čestitki Đukanovića.

Uz podsjećanje da u Rudniku Pljevlja obilježavaju svoj dan u novom ugovornom odnosu Rudnika sa Elektroprivredom Crne Gore, predsjednik ocjenjuje da ta činjenica kompaniju dodatno učvršćuje kao važnu kopču energetskog sektora zemlje, i doprinosi daljem povezivanju u regionalnim i evropskim okvirima, u skladu sa standardima i obavezama koje Crna Gora ima u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, i kao članica NATO alijanse.

"Time su stvorene pretpostavke za još stabilnije finansijsko poslovanje i modernizaciju proizvodnje, za realizaciju započetih investicionih aktivnosti, i za bolje radne uslove i socijalni položaj zaposlenih", stoji u čestitci Đukanovića, uz uvjerenje "da će to dodatno osnažiti ulogu Rudnika i Elektroprivrede u cjelini kao važnog faktora dinamičnijeg ekonomskog rasta u Crnoj Gori, što je jedan od ključnih prioriteta naše državne politike u neposrednom periodu", piše u čestitki.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније