Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 09. 2018. 11:09 >> 11:05
6

VELIKO INTERESOVANJE

Turski jezik sve popularniji u Crnoj Gori

Čovjek je bogat onoliko koliko jezika zna. Istovremeno, to je most koji spaja ljude. Mnogi na Balkanu svjesni su ovih činjenica i često se odlučuju na učenje više stranih jezika. Jedan od popularnijih stranih jezika u zemljama regiona u posljednjih nekoliko godina je i turski jezik, koji izaziva sve veće interesovanje svih generacija.

Institut "Yunus Emre" u Podgorici počeo je sa upisom novih polaznika kursa turskog jezika. Interesovanje za kurs je veliko, ne samo u Podgorici, već i u drugim crnogorskim gradovima.

Eda Polat, koordinatorica za obrazovanje i nastavu u Institutu kazala je agenciji Anadolija da se prijavljivanje za kurs završava danas.

”Prijave su počele 3. septembra i trajaće do 20. septembra. Nastava će početi 24. septembra. Interesovanje za kurs je veliko i zadovoljni smo za sada“, kaže Polat.

Ističe da kako vrijeme odmiče, raste i broj onih koji uče turski jezik u Crnoj Gori.

"Imamo veliki broj zahtjeva, ne samo u Podgorici, nego iz cijele Crne Gore dolaze prijedlozi da se startuje i u drugim gradovima, u Baru, Ulcinju, Bijelom Polju. Vjerujemo da će broj onih koji uče i turski jezik biti još veći", ističe Polat.

Kao i prethodnih godina, kurs će biti organizovan na Univerzitetu Crne Gore i Univerzitetu Donja Gorica.

Što se tiče temalja u okruženju, u Bosni i Hercegovini očekuju oko 500 polaznika kurseva turskog jezika, u Srbij i će ove godine biti oko 100 polaznika, u Hrvatskoj oko 60, dok je u Prištini ovih dana počela registracija za kurseve turskog jezika.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније