Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 09. 2018. 15:10 >> 15:30

UPISANO 200 MALIŠANA

Šehović i Krapović otvorili vrtić u Budvi

Ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, svečano su otvorili danas novu vaspitnu jedinicu JPU “Ljubica V. Jovanović - Maše” koja se prostire na 700 m² u TQ Plaza, a u koji je već upisano oko 200 mališana.

Tom prilikom ministar je poručio da su predškolske ustanove ključ socijalizacije djece i njihovog uključivanja u okruženje koje nije porodično, te da boraveći u vrtiću oni od najranijeg uzrasta uče da komuniciraju sa drugima, da se zajedno suočavaju sa preprekama i da ih prevazilaze. “Zato je značaj predškolskog obrazovanja nemjerljiv, a upisna politika koju vodi Ministarstvo takva da se vodi računa o onome što je najbolje za djecu”, zaključio je Šehović i dodao da u toj namjeri Ministarstvo nastoji da, u saradnji sa upravama vrtića i opštinama, obezbijedi najbolje uslove za boravak djece u vrtiću. 

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je u posljednje dvije godine obuhvat djece predškolskim obrazovanjem povećan sa 59% na 70%. Ističući da je Budva opština koja raste, on je zaključio da je širenje kapaciteta vrtića naročito važno, te da će novi vrtić u TQ Plaza značajno rasteretiti kapacitete JPU “Ljubica V. Jovanović – Maše”. Takođe, on je pohvalio saradnju sa Opštinom Budva i zahvalio na razumijevanju za pitanja obrazovnog sistema i ustupanju prostora koji je danas otvoren.

Ministar je podsjetio da je ovog mjeseca otvoren novi vrtić na Starom aerodromu, te da se projektuju još dva nova vrtića u Glavnom gradu. Rekao je da su radovi  na izgradnji vrtića u Tuzima u toku, a da se u prvoj nedJelji oktobra očekuje početak radova na izgradnji vrtića u Baru. 

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović naglasio je da je lokalna uprava istrajna u namjeri da najmlađim sugrađanima pruži što bolje uslove za rast i razvoj i obezbijedi srećno djetinjstvo. Prema njegovim riječima, Opština je odlučila da sva svoja raspoloživa sredstva usmjeri ka rješavanju problema prebukiranosti kapaciteta postojeća dva objekta vrtića u užem gradskom jezgru Budve, te da će učiniti sve da neke od postojećih prostora, koji su u vlasništvu Opštine, prenamjeni i učini adekvatnim za boravak mališana.

Krapović je istakao da je odluku lokalne uprave da u što kraćem roku odgovori potrebama mališana podržala društvena zajednica Budve i kroz upravu vrtića, Ministarstvo prosvjete.

“Zadovoljni ovim pilot projektom, nadamo se da ćemo pokrenuti sve na maksimalno angažovanje i da se ubrzo vidimo u novom vrtiću u Dubovici ili rekonstruisanom i dograđenom starom vrtiću u Budvi. Projekat TQ Plaza je, kao što znate, po mnogo čemu kontroverzan. Sada će, međutim, biti oplemenjen dječijim osmjesima i radošću, a meni je veliko zadovoljstvo što sam bio na čelu tima koji je vodio ovaj projekat. Smatram da je sada ovaj prostor dobio najbolju moguću namjenu i sa neizmjernim zadovoljstvom ga predajem na upotrebu onima koji će na stručan i odgovoran način brinuti o našim najmlađim sugrađanima”, istakao je Krapović.

Direktorica JPU "Ljubica V. Jovanović - Maše", Vera Šaranović izrazila je zadovoljstvo zbog otvaranja pete vaspitne jedinice ovog vrtića. Ona je rekla da su upisom 193 djece u novu vaspitnu jedinicu značajno rasterećeni kapaciteti budvanskog vrtića koji ukupno broji 1200 djece. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније