Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

19. 09. 2018. 12:21 >> 12:11

75 STANOVA

Nikšić: Završena zgrada za penzionere

U nikšićkom naselju Rudo Polje završena je zgrada sa 75 stanova za penzionere, izgrađene na površini od oko 4,6 hiljada kvadrata, vrijednosti 1,8 miliona euraq.


Izgradnju zgrade su pomogli lokalna uprava Nikšića, Fond penzijsko invalidskog osiguranja (PIO), Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Udruženje penzionera Crne Gore.

Ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić rekao je da su penzioneri dugo čekali i zaslužili da dobiju svoj krov nad glavom i naveo da je i ta zgrada još jedan dokaz brige o najstarijoj kategoriji stanovništva.

Purišić je naveo da u tom vladinom resoru nastoje da, u saradnji sa opštinama, razvijaju brojne oblike usluga i servisa zaštite za što kvalitetniji život penzionera. 

"Vlada, u saradnji sa lokalnim upravama i udruženjima penzionera, omogućava izgradnju stanova za penzionere. U Nikšiću su do sada izgrađene tri zgrade, sa 162 stana", rekao je Purišić prilikom uručenja ključeva budućim vlasnicima. 

Ministar je podsjetio da su u Podgorici izgrađene tri zgrade za penzionere, dvije od po 100 i jedna od 80 stanova, u Bijelom Polju dvije sa po osam i deset stanova, u Cetinju se gradi 40 stanova, u Pljevljima 20, a u Žabljaku zgrada u kojima su tri stana predviđena za penzionere. 

"U opštinama u kojima lokalne uprave besplatno daju plac i riješe pitanje plaćanja komunalija, Ministarstvo će sa Fondom osiguranja PIO pomagati izgradnju zgrada za penzionere“, rekao je Purišić i pozvao nadležne u opštinama da zajedno pomognu rješavanje stambenih potreba ranjivih kategorija.

Direktor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, Dušan Perović, rekao je da je u zadnjih pet godina u Crnoj Gori izgrađeno za penzionere 500 stanova. 

„Vlada je za taj period i namjenu godišnje opredjeljivala po milion eura, ukupno pet miliona, uz učešće opština koje su dale zemljište i oslobodile plaćanje komunalija za izgradnju“, rekao je Perović.

On je naveo da se sa izgradnjom nastavlja i ubuduće i da se po istom principu planira gradnja i u Plavu, Rožajama i Beranama.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, podsjetio je da je ta zgrada druga izgrađena za penzionere za dvije-tri godine.

„Lokalna uprava obezbijedila je besplatno zemlju i komunalije za gradnju, a opštinska Agencija za projektovanje uradila besplatno projekat i izvršila nadzor, čime je značajno učešće Opštine kako bi cijena za penzionere bila što povoljnija“, rekao je Grbović i dodao da su penzioneri i ranije zaslužili da dobiju krov nad glavom.

Grbović je kazao da su preko puta te zgrade izgrađene i dvije za zdravstvene radnike koje treba da budu brzo useljene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније