Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 09. 2018. 10:30   >>  12:12

GRBOVIĆ PORUČIO

Vrijedno radimo, bilo izbora ili ne

Uspostavljena je finansijska stabilnost u lokalnom budžetu, lični dohoci su redovni, a redovno se izmiruju sve obaveze prema dobavljačima, kreditorima i drugim institucijama, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović.

On je, na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić, podsjetio da će godina između dva septembra biti upamćena “po predsjedničkim izborima gdje je današnji predsjednik Milo Đukanović odnio ubjedljivu pobjedu i u Nikšiću i u Crnoj Gori”.

To je, smatra Grbović, pokazalo da smo na pravom putu prema društvu evropskih naroda “gdje nam je odavno bilo mjesto.”

“Nezavisno od svih okolnosti mi nijesmo zaboravili da predano radimo na popravljanju ekonomske situacije u Nikšiću i da značajno ulažemo u investicione projekte i popravljamo privrednu sliku našeg grada”, rekao je on.

Podsjetio je, između ostalog, na rekonstrukciju Trga slobode, vrijednog 1,5 milion eura, izgradnju nove zgrade za penzionere sa 75 stanova, te dvije zgrade od 66 stanova za zdravstvene radnike.

“Završena je izgradnja vodovoda za Petroviće u vrijednosti od 500.000 eura. Sredstva je obezbijedila opština nikšić uz pomoć ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i CEDIS-a.

Završena je rekonstrukcija i izrada rezervoara za vodovod u Morakovu, a u sklopu boljeg snabdijevanja vodom čitavog prostora Župe. Investitor je bila Opština Nikšić u iznosu od 200.000 eura”, rekao je Grbović, uz napomenu da je asfaltirano više od 20 km lokalnih puteva u prigradskim naseljima.

U Nikšiću se, prema riječima prvog čovjeka opštine, završava fabrika za proizvodnju građevinskih materijala, u toku su aktivnosti na završetku projektne dokumentacije za izgradnju novog parka vjetrenjača od 48 mw, a pokrenuti su i radovi na rekonstrukciji Doma revolucije.

"Dugogodišnji problem je na pragu rješavanja. Očekujemo da tokom sljedeće godine izdamo potencijalnim investitorima u zakup slobodne prostore doma i dobijemo sjajne ekonomske prostore i veliki broj zaposlenih Nikšićana u njima. Ovaj problem je star 40 godina i na pragu smo njegovog rješenja", rekao je Grbović. 

Podsjetio je da se grade tri nova hotela i dvije benzinske pumpe, a pripremljena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju Dvorca kralja Nikole.

"Radove će finansirati Ddirekcija za javne radove u vrijednosti od oko dva miliona eura. Očekujemo raspisivanje tendera i izbor izvođača radova čime bi vratili sjaj najljepšem objektu koji je radio kralj Nikola u Crnoj Gori", kazao je on.

Grbović je ranije u specijalnoj emisiji Radio-televizije Crne Gore i Televizije Nikšić, povodom Dana opštine Nikšić, rekao da je bilo dosta investicija u prethodnom periodu, navodeći da su vrijedno radili preko čitave godine, bilo izbora ili ne.

"To nas nije interesovalo, imali smo planove i dobro smo ih ostvarivali", rekao je Grbović.

 Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Radivoje Nikčević, kazao je da su između dva septembra realizovani svi planirani projekti.

 “Pred Nikšićem su još bolji dani, i Nikšić će ubuduće imati značajnu ulogu u razvoju Crne Gore”, rekao je Nikčević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније