Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 09. 2018. 15:30   >>  15:30

SVEČANOST NA ŽABLJAKU

"Današnji dan nosi borbu za sigurnu budućnost"

Predsjednik Skupštine opštine Žabljak Vidoje Tomčić ocijenio je da današnji dan nosi poštovanje za prošlost, ali i borbu za sigurnu budućnost.

Svečanu sjednicu povodom Dana Opštine, kojoj su pored odbornika prisustvovali brojni gosti, ministarka Javne uprave Suzana Pribilović, glavni savjetnik predsjednika Crne Gore Milan Roćen, ambasadori Slovenije, Slovačke i Hrvatske u Crnoj Gori, republički poslanici, predstavnici državnih i lokalnih organa, otvorio je predsjednik Skupštine Vidoje Tomčić.

On je podsjetio na teške i slavne dane borbe protiv fašizma i veliku žrtvu koju je narod durmitorskog kraja podnio u toj borbi sa izgubljenih 2.500 boraca i žrtava fašističkog terora.

Tomčić je kazao da se država i opština sa poštovanjem odnose prema toj borbi.

"Dokaz za to je ulaganje u spomen kompleks i spomen park ovdje u Žabljaku i očuvanje drugih spomenika iz tog vremena. Zato današnji dan nosi poštovanje za prošlost, ali i borbu za sigurnu budućnost", kazao je Tomčić.

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević ističe da je između dva praznika urađeno dosta posebno na planu turističke infrastrukture i unapređenja turističke ponude kao i zaštite životne sredine, a najvažnije je ulaganje u vodosnabdijevanje.

"U prvoj fazi koja se realizuje u tekućoj godini obezbijediće se dovoljne količine vode za izgradnju sustema za osnježavanje skijališta Savin kuk. Perspektiva skijališta brojnim započetim projektima dobija drugu dimenziju, projektovanje žičare šestosjeda i četiri kilometra staza koje je u toku, a čiji početak gradnje očekujemo naredne godine, završena gradnja pristupnog puta i parking do skijališta uz najavljenu kompletnu rekonstrukciju puta od Usijeka do Savinog kuka riješiće pitanje dostupnosti ovog skijališta koje je okosnica zimkog turizma Žabljak", kazao je Vukićević.

Vukićević navodi da će se uz radove na skijalištu i najavljenu gradnju više hotela među kojima i onih visoke kategorije stvoriiti svi uslovi da Žabljak iskoristi prirodne i turističke potencijale.

Delegacija Opštine i antifašista jutros je položila vijenac na spomenik palih boraca u Žabljaku, a priređen je kulturni i sportski program.

Senka Popović, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније