Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 09. 2018. 11:30 >> 11:12

KOMEMORATIVNA SJEDNICA

"Cerović jedan od uzdanica obnove CG nezavisnosti"

Blagoje Cerović bio je jedan od uzdanica koji su pomogli i doprinijeli obnovi crnogorske nezavisnost, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore, Milutin Simović.

 

On je to saopštio na komemorativnoj sjednici povodom smrti profesora Cerovića, koji je preminuo juče u 71. godini.

"Bio je jedan od uzdanica koji su pomogli i doprinijeli da ovovremena Crna Gora zakorači na put obnove nezavisnosti, put do moderne, evroatlantske, evropske i stabilne Crne Gore. I zato je dostojan najvišeg pomena", rekao je Simović.

Istakao je i da je Cerović bio "dobar, hrabar, mudar, sposoban i plemenit čovjek".

"Njegova plemenita i tropla narav, spremnost da saluša i da mudri savjet, ostaće da žive u našim sjećanjima", rekao je Simović.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, podsjetio je da je tokom devedesetih Cerović bio predsjednik SO Nikšić u dva mandata, i to u vrijeme "kada je ratni vihor vladao u orkuženju".

"Trebalo je mudrosti i hrabrosti da se sačuva mir u Nikšiću i u Crnoj Gori. Bio je pravi čovjek za takve izazve. Smirivao je tenzije i uspijevao da pokrene investicije u gradu, poput Sportskog centra, Gimnazije, puteva i slično", kazao je Grbović.

Podsjećamo, Cerović je završio Prirodno-matematički fakultet, doktorirao je 1983. godine, a potom u više navrata bio dekan Filozofskog fakulteta i dva puta na čelu Opštine Nikšić.

Poznat i kao strastveni šahista, posljednjih pet godina bio je predsjendik Šahovskog kluba "Nikšić". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније