Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

14. 09. 2018. 06:58   >>  20:06 1

PEŠIĆ SAOPŠTIO

"Bečićev rad može se provjeriti za dan"

Proces provjere autentičnosti magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića je u toku, saopšteno je kratko sa Univerziteta Crne Gore.

Pobjeda piše da im nije odgovoreno na pitanje zašto, nakon skoro pet mjeseci, javnost još čeka da čuje da li je ovaj javni funkcioner plagirao rad ili ne.

Iz institucije, prema pisanju listaq, uslijedilo birokratsko pojašnjenje da u ovom predmetu "nadležni organi i tijela zadužena za sprečavanje plagijata i očuvanje integriteta akademske zajednice realizuju radnje u skladu sa propisanom procedurom".

Profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu UCG Vladimir Pešić kaže da se na ovaj način pokazuje koliko je neko ozbiljan da se suoči sa veoma važnim pitanjem, kao što je pojava plagijarizma kod funkcionera.

"Potrebna je odgovornost prema javnosti da se odgovori na pitanje autentičnosti Bečićevog rada... Na ovom primjeru se pokazuje koliko se jedna institucija boji za ono što je deklarativno interes Univerziteta, interes države, kao i misija jednog fakulteta da može u bilo kom trenutku da izađe u javnosti i kaže da je urađeno ono što je potrebno na najbolji mogući način. Javnost treba da insistira da dobije odgovor na takva pitanja", naglasio je Pešić.

Kao neko ko je za vrijeme obavljanja funkcije čelnika Naučnog odbora UCG upravljao sa nabavljenim softverom protiv plagijarizma, ističe sa uvjerenjem da se za vrlo kratko vrijeme može provjeriti je li u ovom slučaju sve u redu ili ne. 

"Kontrola Bečićevog rada može da se uradi za dan", izričit je dr Pešić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније