Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 09. 2018. 11:10   >>  10:52

RADULOVIĆ SAOPŠTIO

MANS podnio tužbu protiv nove odluke ASK-a

Advokat MANS-a, Veselin Radulović, saopštio je da je Upravno sudu Crne Gore podnio tužbu protiv nove odluke Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) u postupku koji, kako je ocijenio, nezakonito vodi protiv direktorice te NVO, Vanje Ćalović Marković.

U tužbi je, navodi Radulović, posebno ukazano "da je Upravni sud u prethodnoj presudi jasno ukazao da Vanja Ćalović Marković nije ostvarila uvećanje zarade po osnovu ugovora koji je MANS zaključio sa Delegacijom EU, da taj ugovor i obaveze iz istog uopšte ne ukazuju na visinu zarade Vanje Ćalović Marković i da Vanja Ćalović Marković nije učestvovala u odlučivanju o prijavama MANS-a jer tako nešto nije bilo na dnevnom redu sjednice Savjeta Agencije, kao i da to uopšte nije u nadležnosti Savjeta".

"Umjesto da postupi po presudi i obavezujućem pravnom shvatanju Upravnog suda, Agencija za sprječavanje korupcije je pokazula neprihvatljivo nepoštovanje suda i zakona, uporno istrajavajući na dokazanim neistinama. U tužbi Upravnom sudu je ukazano i da Agencija nikada, tokom dvije godine koliko vodi ovaj postupak, nije tražila izjašnjenje od Vanje Ćalović Marković u odnosu na navode na kojima je zasnovala nezakonitu odluku i nikada joj nije omogućila zakonsko pravo da se izjasni na to što joj se stavlja na teret. Dakle, Agencija dvije godine nije saopštila koje povrede zakona se stavljaju na teret Vanji Ćalović Marković i čime te povrede dokazuje, iako je to od Agencije više puta pismeno traženo", navodi on.

On smatra da je Agencija sve vrijeme imala za cilj donošenje političke i nezakonite odluke, što je, prema mišljenju Radulovića, "pokazala javnim saopštenjem izdatim prije poziva stranki, prije sprovedenog postupka i prije izvođenja bilo kog dokaza, a u kome se eksplicitno navodi kakvu odluku će da donese."

"Ovo je do sada nezabilježen slučaj da neki organ u bilo kom postupku javno saopšti odluku prije nego što postupak sprovede, prije nego izvede dokaze i prije nego stranki pruži mogućnost da se bilo kako izjasni. Tako je Agencija još jednom javno pokazala da nije nezavisan i nepristrasan organ, što uz rođačku vezanost direktora Agencije i premijera potvrđuje da je Agencija pod potpunom kontrolom izvršne vlasti i vladajuće partije. Zato je Agencija bez ikakvog obrazloženja nezakonito i isključila javnost iz ovog postupka jer je očigledno da bi se javnim izvođenjem dokaza najbolje potvdilo koliko su neistiniti i apsurdni stavovi Agencije i njenog direktora", rekao je Radulović.

Ističe i da su Upravnom sudu uz tužbu još jednom dostavljeni dokazi koji potvrđuju nezakonitost odluke Agencije i neistinitost svih navoda na kojima je ta odluka zasnovana. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније